lauantai 6. maaliskuuta 2010

Lomalta palanneet


Hiihtoloman vietimme siis Lontoossa!
Melkein viikon verran kaupunkilomaa, täydellinen ympäristön vaihdos, mahtavia näkymiä, upeita museoita ja vaikka mitä muuta. Tähän kaupunkiin tekee ehdottomasti mieli palata, pubiruokaa, mainioita kahviloita, helppoa metromatkailua ja upeita rakennuksia. Ja aivan valtavasti kävelyä, hui!

Minulla on ollut tapana viime vuosina aina matkoilta hankkia jonkinlainen rasia, hyvin erilaisia onkin tullut löydettyä. Nyt oli kiikareissa medaljongit, en oikein tiennyt onnistaisiko...

Ja se täydellinen rasia löytyi Lontoon eräiltä antiikkimarkkinoilta, ällistyttävän edullisesti, aidosti vanha hopeinen tulitikkurasia, ja se on iso, yli 5 cm kooltaan ja hurjan hyvässä kunnossa. Samalla tarttui mukaan toinen vielä suurempi vanha hopeinen medaljonki ja upea viktoriaaninen rintarossi, aivan pilipali hinnoissa olivat. Mahtavaa! Pientä arjen luksusta tarvittiinkin.

We spent our winter holiday in London! What a wonderful change of scenery for 5 days, love the buildings, love the museums, great pubfood and cafes, and tons of walking! I have a new tradition with traveling, which is to find some kind of a box or container of some sort to bring with me, this time we found true gems at a antique fair that was claimed to be a turist trap, and fortunately it wasn't. The heart-shaped silver box is old and meant for matches originally, also we found a very big medallion in silver and a very old broach, they were unbelievably affordable, a bit of luxury to bring back home, love them all!

27 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa teidän matka ja hienot tuliaisetkin löysit!

    VastaaPoista
  2. Voi että, nyt olen kade;I Love London!! Kävin siellä yli 10 vuotta sitten ja siitä astin olen halunnut uudelleen ja uudelleen..Ehkä tänä vuonna myöhemmin..Ihania kuvia ja tuliaisia!!

    VastaaPoista
  3. Onnittelut hienoista löydöistä! Loma saa jaksamamaan varmasti pitkälle kevääseen, valoa kohti!

    VastaaPoista
  4. Ette nähneet siellä mun tyttöä, siellä hänkin oli ;)

    VastaaPoista
  5. Ihana loma varmaan. Minäkin tykkään kauheasti Lontoosta!

    VastaaPoista
  6. Kultsin kämppä, oli kyllä loistomatka, sai hetkeksi päänkin aivan eri atmosfääriin ja aina mukavampi palata kotiin :)

    Ruusa, Tuntui kyllä niin monipuoliselta paikalta että varmasti saatiin vasta raapaistua pintaa, kesällä olisi hienoa päästä joku vuosi uudelleen, vaikka keli helli nytkin, ainakin Suomeen verrattuna, 10+ ja aurinko paistoi :)

    Kesäkukka, kiitos, korutuliaiset olivat kyllä niin ihanasti onnistuneet löydöt!

    Nalle, sitä kaipaa kotiin aivan uudella tavalla kun käy vähän vaihtamassa maisemaa, tuntui että sai aivan uutta inspiraatiotakin, kyllä se on vain niin kiehtova paikka :)

    Sari, no nyt ei tainnut osua kohdalle, ei sitä osannut oikein hahmottaakaan kuinka paljon ihmisiä siellä onkaan ;)

    Kotivalo, vaikutti kyllä erittäin mainiolta paikalta, ei meinannut malttaa olla paikoillaan kun nähtävää oli niin paljon :)

    VastaaPoista
  7. Tekin olette Lontoilleet. Eikö olekin kiva ja mielenkiintoinen kaupunki? Hienoja ovat löytösi! Mistä antiikkimarkkinoilta löysit? Portobellolta?

    VastaaPoista
  8. Neiti Nimetön, huomasinkin juuri että samassa kaupungissa aikas samaan aikaan! :) Covent Gardenin maanantain antiikkimarkkinoilta löytyivät, Portobello käytiin myös katsomassa mutta sitä en kyllä suosittele, se se oli se turistiansa, hinnatkin olivat kolminkertaiset ainakin!

    VastaaPoista
  9. Tämä postaus nosti mukavasti matkakuumetta, sillä ollaan suuntaamassa viimeisen vuoden tekstiiliartesaaniopiskelijaluokan kanssa Lontooseen kahden viikon päästä. Harmi vaan että matkapäivä on juuri maanantai, nuo antiikkimarkkinat kuulostivat käymisen arvoisilta. Joku toinen kerta sitten...

    VastaaPoista
  10. Ihanat kuvat ja upeat tuliaiset :)
    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
  11. Hienoja löytöjä ja ihanan kuuloinen loma! Kerran olen käynyt Lontoossa, mieli halajaa takaisin. Hieno kuva tuo toiseksi ylimmäinen!

    VastaaPoista
  12. Oijoi, ei tee yhtään hyvää tämä postaus mun matkainnolle... Mikä keväässä onkaan, kun matkakuume nousee aina?!

    Hyvä idea tuon edellisen postauksen pitsipeiton värjäys! Voisin ajatella mummun pitsipeiton uudistusta, kun keltainen ei oikein passaa meille. Kiitos hyvästä ideasta, eipä olis itselle tullut mieleen.

    VastaaPoista
  13. Ihanat tuliaiset olet löytänyt. Enpä olisi arvannut että hopeasydän on alunperin tulitikkurasia. Lontoo on ihana kaupunki. Tykkäisin itsekin käydä siellä mutta mies joka on Etelä-Englannista aivan Lontoon läheltä kotoisin on sitä mieltä että se on liian suuri ja hektinen kaupunki. Siksi sitten yleensä vain kierrellään siinä ympäristön pienemmissä kaupungeissa. Hän oli muuten myös ihmeissään siitä että Covent Gardenissa olisi edullista =) Ehkäpä sulla kävi nyt vain tosi mahtava tuuri sitten!

    VastaaPoista
  14. Ihania kuvia, ja ihania löytöjä!

    VastaaPoista
  15. Oi mahtavaa! Mulla iskee aina helmi-maaliskuussa kirpaiseva Lontoon ikävä, tuntuu, että kevät on siellä sellaisen hujauksen edellä.

    VastaaPoista
  16. Varmasti mahtava reissu! Ja kauniita tuliasia. Lontoossa ei ole tullut käytyä, mutta on ehdottomasti matkalistalle tulossa ;) Me varattiin just matka vapulle Pariisiin. Sielläkään kun emme ole käyneet... ;)

    VastaaPoista
  17. Mahtavia löytöjä! Tuli heti, kun näin kuvat, mieleeni mennyt maailma...

    Hyvää alkanutta viikkoa1

    VastaaPoista
  18. Lontoo, yksi vakisuosikeista. Jolla on tylsää Lontoossa, ei osaa nauttia elämästä, vai mitä?

    Hienot löydöt. Siitä on reilusti yli kymmenen vuotta kun kävin viimeksi Covent Gardenissa, ja ihmettelen minäkin, että halpaako sieltä löysit? Silloin se oli kalliiden pikkuputiikkien paikka..

    VastaaPoista
  19. Onnittelut tuliaislöydöistä! Osuivat aika nappiin. Tunnelmaa oli kuvissasikin, mukavasti erilaisia näkymiä. Kyllä vähän käy kateeksikin, olisi mukava tehdä tuommoinen reissu ^_^.

    VastaaPoista
  20. Merja, Jubilee market taisi olla sen alueen nimi jossa olivat nämä pöytämyyjät paikoillaan maanantaina, todella herkku-edullisia, erityisesti koru-löytöjä, pystyi tekemään :) Se alue kierrettiin, ei käyty itseasiassa lainkaan putiikeissa, näiden korujenkin hinnat olivat sellaisia että jos Suomesta nyt sattuisi löytämään näitä niin hinnat olisivat varmaan olleet 3-kertaiset! Yllätti kyllä mukavasti :)

    VastaaPoista
  21. Lontoo! Sinne kaipaan! Melkein samasta kohtaa otin siellä kuvan British Museumista :)

    Blogisi on tosi mielenkiintoinen!

    VastaaPoista
  22. Itse en ole kummillakaan markkinoilla käynyt. Kummassakin paikassa tosin, mutten markkina-aikaan. Ehkä ihan hyvä etten nyt lähde kun yritän vähentää tavaraa. Hyvä kuitenkin tietää tulevaisuuden varalta! :)

    VastaaPoista
  23. Kuulostaa juuri täydelliseltä lomalta! Ja kauniit löydöt teit, kertakaikkiaan :)

    VastaaPoista
  24. Hei! sinulle on terveisiä blogissani! :)

    VastaaPoista
  25. Upeita kuvia Lontoosta ja olet löytänyt tosi hienot tuliaiset!!

    Menemme kesällä pariksi viikoksi Pariisiin ja ajattelimme käväistä samalla Lontoossa. Täytykin ajoittaa reissu maanantaiksi!
    Kiitoksia vinkeistä!!

    Hyvää viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  26. Tulee niin kova matkakuume, kun lukee markkinoista ja toreista. Oioi. Mukavan virkistävän kuuloinen reissu teillä.

    VastaaPoista