lauantai 20. maaliskuuta 2010

Kemianlaseja osa 2


Kemianlasit sopivat myös loistavasti keittiöön, vaikka kaatimiksi, ja näkee ainakin heti kuinka paljon mehua on. Eivät paina edes paljon vaikka ovat täynnä, niin ohutta lasia. Paitsi tämä 5 litran pullo, siinä on jo kantamista, mutta usein sitä ei tarvitsekaan täyttää.
Ja näyttäähän se vähän dramaattiselta kun on vanha laborantti-pullo valjastettuna mieluusti jollekin herkulliselle, vadelmamehulle ehkäpä...

Old chemistry flasks are also great in the kitchen, light and practical and won't even weigh much. And it's much better to use and old laboratory bottle for something delicious for a change, rasberry-juice perhaps...

20 kommenttia:

 1. Hienoja ja monikäyttöisiä! Itsellä myös oli nuorempana vanhoja ihanaisia apteekkipulloja. Vaan missäpä ovat? Taisin saada ne liian nuorena :( Pitänee kesällä mökiltä kurkata olisiko siellä niitä vielä.

  VastaaPoista
 2. Hienoja laboratoriolaseja!
  Sen verran ovat omat opinnot aikoinaan sivunneet kemiaa, että voin kertoa, että tuota mehukaadinta ja kaikkia samanmallisia pulloja koosta riippumatta kutsutaan erlenmeyeriksi, jonkun aikoinaan eläneen kemistin mukaan.

  VastaaPoista
 3. Ja näitä ihanuuksia löytyi vielä lisää. Kiva kun olet laittanut kuvia. Ihania!!

  VastaaPoista
 4. Ihana idea,meillä ei minkäänlaista kaadinta tai mehukannua olekaan..mutta tuollainen kun tulee vastaan,niin pitääkin ostaa! :)

  VastaaPoista
 5. Ihana käyttötarkoitus ja mainio idea! Nuohan on ihan uskomattoman kestävää lasia.

  Miten olet nuo puhdistanut? Käytetyistä ei kuitenkaan tiedä, mitä kemikaaleja nuissa on ollut.

  VastaaPoista
 6. Aika huikea viiden litran kannu =D Ja hyvä idea käyttää kemianlaseja keittiössä. Nuo juomalasit ovat myös kauniita, muistan nähneeni niitä joskus lapsena jonkun kaverin kotona.

  VastaaPoista
 7. Ihania lasiesineitä ja hieno vaaka näkyy taustalla!

  VastaaPoista
 8. Edla, toivottavasti löytyvät :) Ovat kyllä niin moneen toimivia!

  Riikka T, sehän se olikin se nimitys, heti tulivat ylä-asteen kemiantunnit kolisten mieleen :)

  Ulla-Kristiina, vieläkin taitaa löytyä lisää käyttöideoita, katsotaanpa mitä sitä saakaan aikaiseksi ;)

  niina, taisin tuolla Hämeenlinnan huutokauppakamarilla ainakin yhden pienen juuri nähdä, sinne jäi vielä odottamaan löytäjää :)

  Anni, nämä meille tulleet lasit olivat kyllä jo aiemmin pestyjä, mutta ankaran pesun olen niille suorittanut. Varmasti löytyy myös ohjeita mitä aineita käyttää jos tuntuu epäilyttävältä itse lasi. Meillä menee keittiökäyttöön vain muutama putelli :)

  Rhia, sinappi/silli-lasejahan ne, vähän eri muistot eri ihmisillä alkuperäisestä käytöstä, ovat meillä ehdottomia suosikkeja!

  Miia, vaaka ei olekaan vielä päässyt tosihommiin, on onneksi pelittävä vekotin, pitänee leipoa enemmän niin pääsee sekin kunnolla käyttöön.

  VastaaPoista
 9. Ihania kemma-astioita. Useasti noi kemma-astiat (ainakin monimutkaisemman muotoiset) ovat vieläpä jonkun tosi huipun lasimestarin itse puhaltamia/muovaamia eivätkä mitään tuotantolinjakamaa.

  VastaaPoista
 10. Se onkin ihanaa, nimittäin talvitakkien pois pakkaaminen ja kevään laittaminen. Aivan pian täälläkin!

  Äiti teki uransa vanhan sairaalan isossa laboratoriossa. Lapsuuteeni liittyykin useita muistoja erilaisten suurien, hienojen ja pelottavienkin lasiasineiden keskeltä! Joitain lasipulloja hän sai hankittua itselleen poistojen yhteydessä, kaikki kolme aika pieniä ja keskenän erilaisia. Ne ovat mulla kukkamaljakkoina ja olenkin alakanut keräillä niille seuraa, pieniä kapeita lasimaljakoita.

  VastaaPoista
 11. Es una idea maravillosa y original!!
  Danke

  VastaaPoista
 12. hienoja!!! ja ihana idea käyttää mm. mehukannuna. halloweenina jotain kivaa kuplivaa tuonne :)

  VastaaPoista
 13. Mainio idea käyttää mehukaatimena=) Aurinkoista päivää sinne ideanikkari pajaan;)

  VastaaPoista
 14. Katri, aivan, ovat niin käsittämättömän taitavia jotkut puhaltajat, onnistuu supererikoismuodot, nyt löytyykin niin monimutkaisia lasiputkilo-vekotuksia että saa vähän aikaa miettiä niille uusiokäyttöä :)

  Vilijonkka, harmi kun täällä ei meinaa näkyä loppua talvitakin tarvitsemiselle, jaksan uskoa että kyllä se aurinko varmasti voittaa vielä aivan heti kohta. Laboranttilaseissa tosiaan osaa olla jotakin pelottavaakin, kunnioitusta herättävää kaiketi. Hienoa kun ovat säästyneet sinulla talteen :)

  Jürgen, Muchas Gracias!

  r-o-s-e, kiitos, ja tuo onkin hyvä idea, vähän hullua tiedemiestä annos ;)

  Mimmuli, kiitos toivotuksista ja myös sinulle mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 15. Hauskoja! Siskolla on vanha myrkkypullo sokerikkona, siinä on vanhassa etiketissä pääkallot ja kaikki. Mutta ei tuo acid:kaan hullumpi ole!

  VastaaPoista
 16. Jaa juu, niinpä taitaa ollakin jotain semmosia. Ennen pakattiin kaikki paljon kauniimmin, nyt vaan aina johonkin muovipurkkeihin ja tuubeihin. Monet sinappipurkit on nykyään juomalaseina =) meillä kotona mm. niitä tuopin mallisia sinappipurkkeja juomalaseina ja kirppiksilläkin niitä usein bongaa.

  VastaaPoista
 17. Ihania keväisiä kuvia täällä:) Sulla on upea kemianlasi-kokoelma!

  VastaaPoista
 18. Blogissani on jotain sinulle :)
  Aurinkoista keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 19. Heippa! Tuli ihan mieleen nämä:

  http://decor8blog.com/2010/04/27/pale-interesting-and-decorating-tips-with-glass/

  http://decor8blog.com/2010/04/23/weekend-inspiration/

  VastaaPoista
 20. Vautsi, kemia-lasiastiat kelpais mullekin! Eksyin sun blogiin ekaa kertaa enkä oo ikinä tiennyt että joku asuu siellä asemalla. :O (tulee siis liikuttua seudulla säännöllisesti vaikken siellä päin asukaan)

  VastaaPoista