tiistai 22. joulukuuta 2009

22. Lintukoto 

Tähän kotoon tarvitaan jämäkkää huopalevyä, sarkaa tai askarteluhuopaa..Kaavat, että joka puolella on seinä, tai katto sen puoleen...

 


Tulosta kaavat sen kokoisina kuin haluat ja leikkaa muodot huovasta, kaksi kappaletta seinä/katto-osia, muita vain yksi. Leikkaa myös katon harjanteet ja sitten vain ompele yksinkertaisilla pistoilla seinät yhteen toisiinsa sekä pohja, ja käännä koko talo ympäri.Tässä vaiheessa on talo vähän pullottava ja pieniä aputikkejä tarvitaan katon harjaksiin, ompele katto ja seinä kulmasta kiinni jotta päätykolmio pysyy suhteellisen suorassa, ompele pari tikkiä myös aivan katon harjaan päätykolmioiden kärkeen. Tee pieni reikä saksilla tai nahkarei'ittimellä kattoon molemmin puolin...


Ja sitten tarvitaan vain kiinnitysnauha, juuri tällaisia tarkoituksia varten olen kerännyt aina talteen kaikki vaatteissa olevat pienet satiininauhat..Ja linnulla on koti, askarteluhuovasta saat erittäin kevyitä, jotka saat vaikka kuuseen, huovasta jämäkempiä. Pikkaraiset lintukodot pitävät paremmin muotonsa ja näitähän voi myös käyttää lahjojen piilottamiseen. Oikein jämäkästä huovasta saat erittäin tukevan!

12 kommenttia:

 1. Ihanat! Valkoiset olisi joulukuuseen juuri passelit! Teistä oli kiva juttu viikonlopun Etelä-suomen Sanomissa.

  VastaaPoista
 2. Hauska idea. Itsekin olen leikannut aina säästöön silkkinauhat vaatteista. Niistä saa sitten askarreltua monenmoista :)

  VastaaPoista
 3. Voi,noilla kaavoillahan onnistuu vaikka pikku-piparitalon teko.
  Kivat lintukodot.

  VastaaPoista
 4. Nämä on edelleen ihan loistavia, joka päivä. :) Kiitos kiitos kiitos! Ja oikein hyvää joulua, jos en enää kommenttia ehdi jättämään.

  VastaaPoista
 5. Joulutervehdyskäynnillä. Kiitos monista ihanista ideoista vuoden varrella. Rauhallista joulua!

  VastaaPoista
 6. Kiitos sinulle ihanasta joulukalenterista! Muutama ohje jo toteutettu, muutama odottaa ensi joulua :)

  Hyvää joulua teille!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommenteista, olen niin otettu kun ehditte joulukiireiltä poikkeamaan! Hauskaa joulua kaikille yhteisesti, vielä yksi luukku avaamatta :)

  VastaaPoista
 8. Voi taivas kuinka suloisia! Oikeen tulee väreitä..

  VastaaPoista