sunnuntai 13. joulukuuta 2009

13. Karkkinauhaa 

Tämä on oikein helppo ja letkeän rento sunnuntain askartelu, varmasti muksutkin voivat osallistua. Nämä ovat sellaisia muksun kestäviä koristuksiakin!

Tarvitaan vain karkkimaisia kankaita, tai mitä tahansa kauniita tekstiilejä joista raaskit uhrata pienen suikaleen.. kulutus ei ole päätä huimaava. Tämä punainen kangas on esimerkiksi vanhaa pussilakanaa joka löytyi asemalta, juuri sopiva tähän tarkoitukseen. Raitakangas on kankaiden alelaarista muinoin ostettu.Softis-levyä ja pieni malli jonka avulla saa piirrettyä pieniä ympyröitä, minä käytin lankarullaa. Yksi softis on riittoisa, sain kokonaisen pitkän nauhan tehtyä yhdellä levyllä. Voivathan ne karkit olla vaikka minkämuotoisia...Laita nelinkertaisesti softista narun tai nyörin molemmin puolin ja vain nido ne kiinni, noin. Mittaa sopivia palasia kankaasta joilla saat karkin hyvin kääräistyä piiloon ja repäise ne katki, saat kauniin pehmeän reunan kankaaseen. Solmi kangas karkkipaperiksi langalla tai narulla...Ja karkkinauha on valmis! Mitä ohuempaa kangasta, sitä helpompi solmia. Sitten vain kuuseen tai minne vain haluaa, karkit ovat muuten vieläkin siirreltävissä narussa, asettele mielen mukaan. Näitä namuja ei onneksi syödä kuusesta salaa..

Only in finnish today, have a super-relaxing sunday!

24 kommenttia:

 1. hei ja kiitos näistä inspiroivista ideoista! saako kysyä että onko itse kehitettyjä vai jostain ammennettuja? :)

  VastaaPoista
 2. vautsi miten ihana idea ja kerrassaan mahtava lopputulos. <3

  VastaaPoista
 3. Tulipa siitä hieno! Itselläni pyörähti käyntiin tietysti tuon karkinkin teko kierrätysmateriaalista, pahvilaatikko käynee hommaan yhtä hyvin, vai mahtaako tulla liian terävät reunat?

  VastaaPoista
 4. Arvasin, että sinun blogissa kannattaa poiketa, vaikka muuten en ehdi koneella istua. Mahtis idea! Työskentelen lasten parissa, joten tämä laiteaan visusti mieleen ensi joulua ajatellen. Tarvitsen nimittäin juuri tällaisia huokeita, helppoja ja kauniita idiksiä. Omien lasten kanssa taidan tehdä tällaiset vielä tätä joulua ajatellen. Kiitän taas.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, ideat tulee sieltä täältä, osa kuvista nähtynä, osa aivan uudelleen kehitettynä, kaikkeahan saa ostettua melkein valmiina, menen periaatteella jos sen voi tehdä itse eikä malli riko mallisuojaa tai vastaavaa niin siitä eteenpäin. Peltisydämiäkin saa ostettua valmiina jos haluaa, kukkia löytyy tukkaan kaupasta jos tarvitsee...

  anna, kiitos, mukavan iisi askartelu!

  Inkivääri, uskon että pahvi käy hyvin, kangas piilottaa terävät reunat, kääräise vain suurempi pala ympärille niin ei paista pahvin väri läpi :)

  VastaaPoista
 6. kati, ihana kun pystyin auttamaan, mainiota :)

  VastaaPoista
 7. Tykkään, nättiä ja helppoa. Kivoja kankaitahan meillä löytyy riesaksi asti ja tuossa olisi yksi hyvä tapa käyttää niitä.

  VastaaPoista
 8. Kerrassaan mainio idea. Sopiva suomalaiseen kuuseen. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 9. Nämä ideat on kyllä aivan mielettömän ihania, ispiroivia!
  Teidän kotikin aivan kuin unelmistani.

  Kiitos sinulle paljon ja mukavaa joulun odotusta :)

  VastaaPoista
 10. Voi tätäkin,niin ihana!
  Olen kyllä joka kerta ihan ihastuksissani (ja ihmeissäni) siitä,että miten vähällä saa noin paljon aikaan! Oih.
  Sitten joskus kun meille tulee kuusi (eli sitten kun joku pieni tyttö osaa vaatia sitä:)),se koristellaan ehdottomasti tuollaisilla karkeilla! Kiitos tästäkin siis:)

  VastaaPoista
 11. Mitä muuta voisi käyttää siällä? Idea on ihana ja ajattelin sopisi karkki-kranssiksi.

  VastaaPoista
 12. Mistä sulla noita ideoita riittää.Itse työskentelen päiväkodissa,ja työnikin puolesta pitäisi ideoita olla,mutta sinulta olen saanut monta uutta vinkkiä.Huomenna varmaan askarrellaan lasten kanssa karkkinauhaa päikkärissä.IHANAA ja KIITOS!

  VastaaPoista
 13. Mahtava idea! Nämä karkit säilyvät varmasti kuusessa ; ) Varsinkin, kun ne tekee yhdessä lasten kanssa....

  VastaaPoista
 14. Nami! Maistuisi mullekin. Tämä oli hyvin lapsiystävällinen luukku, heti aloin miettiä josko huomenna kokeiltaisiin jotain vastaavaa.

  VastaaPoista
 15. Hauska idea tosiaan. Vaikka luulen että meillä lapset pettyisivät kun ei voikaan syödä ;)

  Kynttilänjalat olivat muuten aivan upeita!

  VastaaPoista
 16. Aivan ihana juttu taas! Laitoin linkin omasta blogistani tänne. Toivottavasti se on sinulle ok! :)

  VastaaPoista
 17. No näitä pitää kyllä tehdä! Kiitos ihanasta ideasta!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 18. Kiitos kovasti kaikille, upeaa kun ideat lähtivät heti pulppuamaan :)

  studio-sirkkis, ihan mitä vain keksii, softiksella karkeista tulee vain mukavan kevyitä ainakin.

  PikkuBertta, näitä nyt ammentelee vaikka mistä, tulee oltua niin visuaalinen ihminen että katselen kuvia niin älyttömiä määriä, näistä ne tarttuvat kuin takiaiset nämä ajatukset. Helpointa vielä päiväkotilaisille on tehdä karkeista vähän suurempia, helpompi sitoa kangas paikoilleen :)

  Sisustuskärpänen, tottahan toki käy, kiitos itsellesi!

  VastaaPoista
 19. OI, oi, oi! Super cool! Tosi hieno idea...tykkään!

  VastaaPoista
 20. Ihanat namut:) Kivoja luukkuja täällä availtu viikonloppuna... Mitähän oot keksiny tälle päivälle? ;)

  VastaaPoista
 21. ´Voi mieletöntä! kiitos tästäkin. Ensi vuonna (tänä vuonna suuntaamme lappiin) kun meillä taas on joulukuusi niin tästä tulee hitti!

  VastaaPoista
 22. Blogikierroksella löysin ihanan blogisi.
  Kivoja vinkkejä askarteluun.
  Kiitos niistä!!
  ~marita~

  VastaaPoista