maanantai 2. marraskuuta 2009

Kuvun alle

Tiedättehän ne mummolasta muistuttavat pyörivät heilurikellot, lasikuvun alla ja muksuna mietin ainakin itse että onkohan se ikiliikkuja kun se aina noin väsymättä pyörii eikä koskaan pysähdy? Nämä eivät oikein kelloina säväytä minua mutta ne lasikuvut vasta ihania ovatkin! Siis kaikenlaiset lasikuvut, näitä olen vähän onnistunut löytämään kirpputoreilta, olikin aika tehdä niille uutta käyttötarkoitusta. Valkoista pellavaa Riikka tuossa näyttikin oman ihanan uudistuksen samankaltaiselle, nyt oli hyvä aika saada nämä esille.

Yhden kellokuvun rikkinäinen kello saa palvella jossakin muussa projektissa varaosina, siitä puuttui puolet osista toimiakseen joten ei surettanut sitä purkaa..

toisenlaisen ranskalaisen vanhan tekokukkalasikuvun alle teki mies uuden vanerialustan joka sai liitutaulumaalin pintaansa..

Ja kolmannen lasikuvun vähän hulluna kiiltelevä muovialusta sai patina-tuunausta myös liitutaulumaalilla, hämmästyttävän vanhan näköinen tulikin! Pikaisesti suti maalia pensselillä ja samantien pyyhki samalla pensselillä sitä pois, kuivui silmänräpäyksessä. Pohjalle huopaa peittämään vanhoja kiinnitysreikiä..

Ja sisälle kaikkea mitä vain mieli halajaa, tämä nuorempana kipsistä veistämäni kauris pääsi pikaiseen kokeilemaan oloa kuvun alle, sulkia kokeilin vanhaan, ennen vettä täynnä olleeseen kupuun.

Ja vanhimman aidosti patinoituneen kuvun alle pääsi hopeisia orkideoja, näytille kun eivät kaikki ole vielä koruksi asti nivoutuneet.

I'm in love with glass domes, and these old broken clocks had nice glass domes, but clocks themselves were broken and just waiting for someone to give them new life. Took them apart and with a little bit of chalkboardpaint I was able to add patina even to the new plastic holder one. Tried a little bit of everything underneath, also these silver orchids that I casted in the spring. Much better here to look at, then waiting in a box to be made into a necklace.

12 kommenttia:

 1. Kiva keksintö! :)

  Itse en myöskään perusta niistä kupukelloista..porukoilla sellainen majailee kirjahyllystä - äidin vanhempien vanha. ;)

  VastaaPoista
 2. Jos tuonne kuvun alle laittaisi viininpunaisen samettityynyn ja sen päälle vanhan kolikon niin se näyttäisi ihan samalta kuin Roope Ankan ensilantti :)

  VastaaPoista
 3. Wow, what a really great idea! Now I got some new inspiration when I am going to the fleamarked:)

  Have a nice day!

  VastaaPoista
 4. Tulipas hienon näköiset! Tuli mieleen 1800-luvun luonnontieteiden tutkijan työhuone...

  Tai Roopen ensilantti, tosiaan :D

  VastaaPoista
 5. Hienoja... Nuo orkideat on vaan niin upeita. Vitsit kun olisi häät vielä edessäpäin, niin tilaisin sinulta samantien rannekorun tuollaisesta :D

  VastaaPoista
 6. Pieni Lintu, ei ole minuunkaan iskenyt kellot itse, taidan olla väärää aikakautta :) toinen näistäkin oli muovinen pattereilla toimiva (!?) kaamea kopio, koneisto oli silti hajonnut, se oli suorastaan ilo purkaa!

  Kaisa, loistava idea! Tuota ajatusta en nähnytkään :D

  Nostalgi og Gjenbruk, thankyou! Yes these are best found at fleamarket, didn't cost much and were so fast to transform :)

  Pilvitarha, joo! laittaisi kaiken maailman ötökät ja erikoisuudet kupujen alle, voi että, tuossakin on niin loistava idea-kokonaisuus!

  Jutta, voi kiitos, olin niin tyytyväinen kun onnistuivat, kyllähän sitä voisi näitä uudelleen pyrkiä tekemään jos muita juhlimisia tulee mihin tarvitsisi ;) Uusia kokeiluja myös tuloillaan..

  VastaaPoista
 7. Hienoja! Niin yksinkertainen ja loistava idea. Ei muuta kuin kupuja etsimään täälläkin. Sisälle pantavaa jo olisikin.. Orkideat ovat huikeita.

  VastaaPoista
 8. Oikein ihana idea! Ja entä se tyyny sarkakankaasta, se vasta upea olikin!! Täällä on aina sellaisia ideoita, jotka jää näkömuistiin kytemään! :)

  VastaaPoista
 9. Ihanaa uusiokäyttöä parhaimmillaan!!!

  VastaaPoista
 10. Dear Juna-aseman täti,
  blogissani on (minulle) visainen kysymys sängyn kunnostamisesta. Voisitko antaa jonkun vinkin mitä tekisin sille? Kiitokset etukäteen !

  VastaaPoista