sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Valua osa 2

Mitä saa kun yhdistää vanhoja pitsiliinanpalasia sekä kakkupapereita..

pahvipötkelöitä,

sekä betonia?

Betonisia kynttilänjalkojahan näistä! Sprayliimalla pitsiliinat ja paperit sai kiinnitettyä putkien sisäpuolelle, sitten oli jälleen betonin valamisen vuoro, tuikkukynttilän kolosen tekemiseen käytin muovisia tuikkukippoja. Nämä olivatkin hurjan työn takana saada irti, seuraavalla kerralla täytyy käyttää ihan vain kynttilää jonka saisi sulatettua irti, tai runsaasti vuokasprayta erottamiseen.

Kakkupaperilla sai herkät ja hennot kuviot, virkatulla pitsillä vahvemmat. Lopuksi tein pinnoille valkolaseerauksen jälleen. Nämä olisi tarkoitus kiikuttaa ulos iltaa koristamaan, siispä kekkereitä suunnittelemaan..

What do you get when you combine old pieces of lace, cakepapers, cardboard tubes and concrete? Candleholders, with delicate ornaments, ofcourse! These I've planned to place outside, to lighten an autumn evening. Now all I have to do is to plan a party were to try them out..

53 kommenttia:

  1. Kylläpä onkin hienoja! Ideakin on mahtava, mistäs sellaisen keksit?

    VastaaPoista
  2. Piia, idea tuli samasta Betoni on kaunista-kirjasta mistä tarjottimetkin, suosittelen, todella hyviä ideoita pullollaan :)

    Kristiina, kiitos kaunis!

    VastaaPoista
  3. Kauniit,rouhealla tavalla.Itse tehty vaan hyrisyttää paljon enemmän kuin kaupasta kannettu.Täytyy etsiskellä kirja käsiini,tosi innovatiivisia ideoita!Vastaisuuden varalle,nyt en saa edes nilkanlämmittimiä neulottua mutta eläkepäivinä viimeistää aikaa lienee..

    VastaaPoista
  4. Heippa! Hienoja ovat betonityösi! Minulla on toinen suomalainen betonikirja ja olen tehnyt sen ohjeiden mukaan joitakin juttuja. Omassa kirjassani ei neuvota valkolaseerausta. Millä se tehdään? Onko se tavallista maalia?

    VastaaPoista
  5. Aaah, pitäisi tutustua kirjaan ja betoniin yleensäkin. Ihanan ruma materiaali.

    Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Upeeta mahtavaa. Tollasia kun jaksais vääntää ihmisille joululahjaksi. Tulisi mahtavan epäilyttävän painavia paketteja.

    VastaaPoista
  7. Samanlainen brojekti on mullakin mielessä.Tais uusimmassa "Maalaisunelmaa"lehdessä olla idea.Sementit,hiekat ja rullatkin jo valmiina,mut aika tekemiseen puuttuu.Rakennusbrojekti vie ajan...

    Tosi kauniita noista tuli.Kyllä,kyllä mie halluun samanlaisia uuden aittani rapuille.JEEE....

    VastaaPoista
  8. Kyllä sinulla riittää näitä ihania ideoita! Kiitos, että jaat ne kanssamme!

    VastaaPoista
  9. Todella hienoja! Jätin betonikirjasta varauksen kirjastoon ja nyt odotan innolla sen vapautumista.

    VastaaPoista
  10. Betoni on mahtava aine:) upeita kynttilänjalkoja. Täytyy täällä aloittaa suunnittelu ja valu. Suunnitelmilla on kyllä tapana paisua joten etsin varmaan betonimyllyn jo esiin:D

    VastaaPoista
  11. Upea idea! Siellähän syksy pulputtelee pintaan mitä loistavimpia ideoita!

    VastaaPoista
  12. Todella kauniita ja ihana lahjaidea!

    VastaaPoista
  13. Hienoja! Tein joskus kulmikkaat vastaavat (tosin ilman mitään koristeluja), ja silloin alumiiniset tuikkukupit sai tosi hyvin väännettyä irti...

    VastaaPoista
  14. Voihan vitsiläinen näitä betonihienouksia... Pitäisiköhän hoputtaa miestä kynnyksenvaluhommiin kellariin niin pääsen leikkimään betoninjämillä ;)

    Minä olen kuvitellut, että Uula-maalit sävytetään perinteisillä tahnoilla. Olen luullut, että Uulan värikartan sävyt sekotetaan tahnoilla, mutta jos haluaa muiden valmistajien värejä, käytetään pastoja. Mutta ehkä heilläkin on sitten kehitys mennyt eteenpäin...

    VastaaPoista
  15. Ovat kyllä todella karheankauniita. Koskahan sitä etsisi itse betonilla pluttaamaan...

    VastaaPoista
  16. Rimpsukaisa, tuli tosiaan sopivan epätäydellisiä näistä. Suunniteltiin ystävän kanssa tätä valuprojektia myös todella kauan, vähän turhankin kauan siihen nähden miten nopeata ja edullista kaikki lopuksi oli. Kieltämättä näitä projekteja keräytyy kauheasti, taitaa tulla joka päivä uusia tilalle ;)

    Mia, valkolaseeraus neuvotaan tekemään näin: ota vesiohenteista valkoista maalia, ohenna se vedellä kunnes se on melkein maitoa, sivele siveltimellä betonin pintaan ja pyyhi pian ylimääräinen rätillä pois, olen itse käyttänyt märkää kangasta millä pyyhkiä. Vähän sottaista puuhaa mutta piristää betonin sävyä ainakin näissä kynttilänjaloissa, ja korostaa kuvioita vähän.

    anni, meillä ei betonia muualle sallitakaan kuin esineisiin, hauska materiaali tosiaan!

    Stella, itsekin mietin että pitäisi pistää joululahjatehdas näiden suhteen käyntiin, todella sopivia :)

    PikkuBertta, olivat hurjan nopeat tehdä! avustaja betonia sekoittamaan, lapiolla betoni vain putkiloihin ja kynttilänpaikat jollakin keinoin pintaan, näiden valuun meni maksimissaan 3 varttia vaikka valoimme niitä 14 kpl.

    Pilvitarha, kiitos kovasti!

    Vekarus, loistavaa kun on iloa :)

    Missfrida, itsekin lainasin kunnes totesin että eihän tästä voi luopua ja hain oman kaupasta :)

    tiiu, iso poppoo ja monta muottia, varmaan menisikin myllyllinen ;D

    Outi, teija, Mari ja Anis, ihania kehuja, kiitos kamalasti :)

    Annukka, olisi pitänyt olla kanssa yhtä nokkela ja unohtaa muoviset kynttilänkipot, tuota tekniikkaa ensi kerralla!

    Jutta, hyvä idea, kannusta tekemään ekstra-liikaa, niin saa samalla vaikka mitä ;)

    Noista sävytystahnoista en tiedäkään, on tullut sitten sekalaista tietoa saatua sieltä täältä, Rakennusapteekilta osasivat vain sanoa että ovat ainoita jotka käyttävät enää pigmenttejä sävyttämiseen. Harmi tosiaan kun ne värisävyt eivät kaikki onnistu sitten niillä tahnoilla, täytyy kannustaa että tekisivät ainakin kattavamman värikartan :)

    VastaaPoista
  17. Rintamamiestalo.fistä lueskelin tahnoista ja pastoista ja Uulan maaleista, mutta tosiaan saattoi olla jo vanhentunutta tietoa. Ja tiedä sitten, miten eri myyjät hoitavat sävytyksen... Pientä hifistelyähän tuo on, enkä tiedä kuinka paljon käytännössä merkkaa, mutta jotenkin alkanut kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  18. Daphnion, tämä oli kyllä kokeilun arvoinen idis :)

    barbro v, kiitos, mutta täytyy antaa idean keksijälle kunnia, eli kirjan kirjailijalle, me vain kokeiltiin kakkupapereita uutena :)

    Jutta, tarkistinkin tiedon, tosiaan sävyttävät tahnoilla! On se kumma sitten miten ei onnistu useammat sävyt, kun tuo pigmentti meininki oli niin kertakaikkisen simppeliä.. Itsekin mietin että on meillä mennyt maali-hifistelyksi, todella hyvä termi, kiitos :D niin innokkaana näitä miettimässä, kuitenkin valinnan kanssa pitääkin elellä vuosikausia, hyvä tehdä hyvä valinta.

    VastaaPoista
  19. Hienot! Meillä jäi pöytätason valusta betonia yli ja koitin kans kynttilänjalkojen valamista. Liian löperö oli muotti ja susia niistä tuli.

    VastaaPoista
  20. Hei!
    Täällä myös valupuuhissa kun sain vadeistasi/tarjottimistasi inspiksen. Saanko linkittää blogiisi seuraavassa postauksessa ja kertoa että ostamieni kirjojen lisäksi sain inspiraatiota sinun valutöistä?

    VastaaPoista
  21. joska, harmi kun meni mönkään, onneksi on niin edullista tuo betoni, voi tehdä vaikka pienen ämpärillisen ja testata uudelleen, sipsipurkki toimii hyvin myös :)

    Ilona, kiitos kiitos, eivätkö olekin!

    Kamomilla, tottahan toki saa linkittää :)

    VastaaPoista
  22. Todella hienoja ja just sopivan rouheita :)

    VastaaPoista
  23. Hei, hyvä tietää! Ja muutenkin mukava kuulla että sävyttäminen on noin helppoa. Jotenkin kuvittelin, että se olisi kauhean vaativaa, vaikka samaisessa rintamamiestalo.fissä kehuivat, että itse voi tehdä.

    VastaaPoista
  24. Teet aina mahtavia asioita, love your creativity!

    VastaaPoista
  25. Kauniita! Minäkin meinasin näitä kokeilla kesällä, mutta kun ei ollut siinä hetkessä tuota liimasprayta niin tein vain raparperijuttuja. Ja kiitos myös tuosta valkosaseerausvinkistä!! Voi kun olisi sitä aikaa että ehtis harrastaa rauhassa...

    VastaaPoista
  26. Ihanat. Mistä sait pahviputkia? Tässähän meinaa tulla betoniaskarteluvillitys!

    VastaaPoista
  27. Matroskin, näitä sai ystävä töistään jonka kanssa teimme betonijuttuja. En ihan tiedä mistä niitä voisi kysellä, ehkä painofirmat? ja tulostusfirmat?

    VastaaPoista
  28. Muut tekevät mitä osaavat, sinä teet mitä haluat. Siis aivan ihania, romanttisia mutta silti erittäin tyylikkäitä. Mä olen aina tykännyt betonista. Pihasaunan lattiatkin olisin halunnut perinteisesti betonisiksi, trallit vain joihinkin kohtiin päälle, mutta sitten hygieenikkoarkkitehti puhui ympäri valitsemaan vain betonin väriset kaakelit. Ihan hyvä tuli, mutta eihän se tunnelma sama ole. Betoni on betoni.

    Odotan innolla seuraavaa betonikokeiluasi, kirjaa kun en juuri nyt saa käsiini.

    VastaaPoista
  29. Wau! Tuo kirja pitää ehdottomasti nähdä. Upeita luomuksia sinulla jälleen kerran :)

    VastaaPoista
  30. Vilijonkka, kiitos, nyt veti aivan sanattomaksi, kiitos vain aivan valtavasti, kauneimpia kohteliaisuuksia mitä voin kuvitella, et tiedäkään miten tuo oli minusta ihanaa. Varmasti lisää betonia luvassa, ehkä seuraavaksi jotakin isoa? ;)

    Inka, suosittelen tosiaan, loisto-opus, eritoten juuri tämä 2.kirja samalta kirjailijalta.

    VastaaPoista
  31. Ooh la-laa!!!! Ompa upeita! :)

    VastaaPoista
  32. Aika mahtavia. Rouhea betoni ja herkkä pitsi toimivat yhdessä hienosti... Seuraan ilolla tätä blogia. Tunnen valtavaa viehtymystä muiden kuin kodiksi tarkoitettuihin taloihin. Niiden matkaan kodiksi alkuperäisestä tarkoituksestaan. Asun itse vanhassa kansakoulussa enkä vaihtaisi kotiani mihinkään... Paitsi ehkä toiseen vanhaan kouluun, meijeriin, asemaan tai muuhun sellaiseen. Tai voin leikitellä ajatuksella uudesta kodin luomisesta, kuitenkaan en omaa koulunmäkeäni voisi hyljätä.

    VastaaPoista
  33. Ja hei, nyt kun luin kommentteja... Joku tuttavani, joka oli töissä paperitehtaalla sai sieltä noita rullia. Paperi, kertonki-mikä tahansa semmoinen tehdas... Siellä on tuommoisia rullia varmasti.

    VastaaPoista
  34. Hello!
    I found your link in my follower-list and I must admit: you have the most original and interesting home I´ve ever seen!! :D
    How lovely to live in a former railway-station and to make your home there. What a history your home will have, it´s amazing. I´m going to follow your adventures, that´s for sure!
    Best greetings from Belgium,
    Marjolijn

    VastaaPoista
  35. Varasin kirjastosta saman kirjan. Kiitos inspiraatiosta!

    VastaaPoista
  36. Nina, kiitos kovasti!

    Sanni, silloin on kotona sellaisia yksityiskohtia joita ei aivan miellä normaaliin taloon, ihaninta on valjastaa se kaikki uudelleen käyttöön, kunnon tvistillä. Me olimme myös aina etsimässä kansakoulua kodiksi, asema oli sitten suurempi kuin haave osasi sallia :) Niin, ja tuohan on hyvä lähde pahviputkiloille!

    Marjolijn, thank you ever so much! Found your blog just the other day and had to run straight through it, too beautiful for words :)

    Matroskin, loistavaa!

    VastaaPoista
  37. Todella onnistuneet valut! Itsekin mietin miten saisi tehtyä sellaisia "sorvatut" muodot omaavia betonipilareita pöytäkynttilöille, mutta vielä ei ole idis ponnahtanut pinnalle. Myös betoniset kirjaimet voisivat olla hienoja, mutta vaatii myöskin jonkinlaisen muotin johon toteuttaa. Taivas on kyllä vaan rajana tässä touhussa, joten mielenkiinnolla jään odottelemaan lisää valuja!

    VastaaPoista
  38. aivan mahtavat, kyllä tekis mieli alkaa värkkäämään kans:)kauniita.

    VastaaPoista
  39. Aivan mahtavia, kertakaikkiaan:))!
    Sinulle on blogissani jotain;)

    VastaaPoista
  40. Minkänimistä tuo sprayliima on - ja mistä mahdoit ostaa?
    Ja mitä on vuokaspray? Kun tuskin nyt suihkutettavaa Sunnuntaita tai Auringonkukkaöljyä tarkoitt? ;P

    Aivan ihania nuo kaikki betonista valmistetut? Aaaaah!

    VastaaPoista
  41. What a stunning and original idea! I will surely try this technique and hope to have that same great effect as your concrete-candleholders! :)

    VastaaPoista
  42. Voi hitsi miten tyylikkäitä "kynttilän jalkoja". Minunkin piti tehdä ruukkuja betonista... ostin valmiiksi betonin ja muotit. Sitten vain huomasin eräänä päivänä, että betoni oli tarvittu lipputangon juuren valamiseen :( No ehkä ensi kesänä. Houkuttelisi kokeilla turvebetoni yhdistelmää... Linkittäisin sinut mielelläni?!

    VastaaPoista
  43. This is a great idea !
    Love the grey color .
    Love from the Netherlands RINI

    VastaaPoista
  44. Täältä löytyi niin kaunis kyläilylahjaidea, että taidan jäädä langoille seuraamaan muitakin juttujasi. Ajattelin, että passaisikohan tuohon tuikun alle laittaa sellainen isomman tuikun folio valun ajaksi, ja jos ei irtoa, niin jättäisi siihen. Voisi sitten pientä tuikkua käyttää siinä isomman sisällä.. :)

    VastaaPoista