maanantai 4. toukokuuta 2009

Lokerikko

Uusimpia hankintoja oleva vanha postin lokerikko sai muodonmuutoksen. Se on kovin ränsistynyt mutta yhä kovin vankka, useat hyllyt olivat vääntyilleet aivan mutkalle, ja jouduin tekemään pienistä katkaistuista nauloista porakoneen avulla hyllytukia saadakseni pahimmat korjattua. Pinnassa oli surullinen lakka ja valkoinen maali piristi paljon ilmettä. Pellavaöljymaali ei aivan riittänyt niin pitkälle kuin olin toivonut, mutta vähän ränsistynyt maalipinta pukee tätä lokerikkoa justiinsa sopivasti. Tämän maalaamiseen menikin aivan tuhottomasti aikaa kun lokeroita on lähes sata.


Olemme hulluina keräilemään sitä sun tätä, näihin hyllyihin on mukava kerätä aarteita näkyville. Osa lokeroiden esineistä on talosta löytyneitä aarteita, muun muassa leimasimet joita on vielä lisää, näillä on merkattu lähtevää ja saapuvaa tavaraa vielä kun tavaraliikennettä asemalla oli.

Vanhat roikka-valaisimet ovat minusta niin loistavia, sopivat remontointiin ja sisustukseen, näitä ei tarvitse edes kiikuttaa varastoon kun huone on saatu kuntoon.

Kaikki vanhat kamerat lokerikossa ja pöydällä toimivat, laatikkokameroillakin tulee kuvattua kun fiilis yllättää, filmin kanssa pitää vain olla luova, onneksi ekspertti tähän taiteiluun löytyy kotoa.

Mies kunnosti vanhat radistin kuulokkeet vaihtamalla johdot täysin ja muutti nämä stereokuulokkeiksi, ihana yhdistää modernia ja vanhaa, soundi näissä on mukavan rauhaisa. Pienet keraamiset koukut hyllyssä ovat sunnuntain mukavia löytöjä täältä, aina niin ihania aarteita ja Katleena kertoo tarinat esineiden takana.



Näihin leimasimiin olen aivan hulluna, Parola-leimasin oli täysin hukassa ja erillään muista ja löytyi tavaramakasiinin erään pöydän laatikosta kun oikein kunnolla tonki.

Tosiaan tällä viikolla on luvassa yllätys kaikille teille blogini lukijoille, ihan pieni hetkinen vain enää.

26 kommenttia:

  1. Ihana nurkkaus, piti ihailla jokaista aarretta oikein yksitellen :)

    VastaaPoista
  2. Hienoja aarteita, ja nuo leimasimet varsinkin! Semmoista tavaraa johon on helppo kiintyä kun ei niitä muilta löydykään :)

    VastaaPoista
  3. Teet aina niin upeita löytöjä! Ei voi kuin ihmetellä ja ihastella!

    VastaaPoista
  4. Hieno lokerikko ja mahtavia aarteita. . Tuo punainen koulupöydän lamppu on kyllä suosikkini

    VastaaPoista
  5. Upea lokerikko ja sinulla onnellisella on noin paljon noita vanhoja leimasimia!

    Mukavaa Wiikkoa!

    Kirsi

    VastaaPoista
  6. himalainen, voi kiitos :)

    Pilvitarha, tuntuu että nuo mitkä talon nurkista on löytynyt ja jotain historiaa voi niiden avulla hahmottaa on sitten ne joihin kiintyykin hurjasti.

    Vekarus, kiitoskiitos, näitä löytyy aina jostakin kirpputorin pöydän nurkalta ja usein oman laatikonkin pohjalta.

    Riikka T, tuo koululamppu tosiaan on mainio, löytyi kunnon valurautapuristimella lisäksi.

    Kirsi, olen tosiaan kovin pehmona leimasimiin, pitäisi varmaan tehdä niitäkin itse lisää :)

    VastaaPoista
  7. Ihania aarteita ja mukava pikkunurkkaus lokerikolle.Hyvä että Parola leimasin on löytynyt.

    Jään odottelemaan yllätystä:))

    VastaaPoista
  8. Onpa hienoa, että teillä on nyt oma leimasin, sillä on komea pläjäyttää puumerkki esim, joulukortteihin. Olettepa taas olleet touhukkaita, niin paljon on jälleen tullut valmista.

    VastaaPoista
  9. Voi vau mikä lokerikko!!! Olen kateudesta vihreä! Noihin lokeroihin onkin ihana kerätä kaikkea sellaista mikä saa näkyä mutta kuitenkin olla järjestyksessä.

    Leimasimet ovat ihania, ja onhan se ihanaa että löytyy oikein Parolaleimasinkin! Huippujuttu!

    VastaaPoista
  10. Ihana lokerikko, ihania aarteita!

    VastaaPoista
  11. Upeita aarteita! Tai..ihan "tavallisia" esineitähän nuo kaikki ovat,mutta näyttävät tuolla teidän huvikummussanne aivan ihanilta aarteilta!
    Ihastuin erityisesti vanhaan roikkaan ja niihin kameroihin..mahtavaa että ne toimivat vielä!
    Lisää kuvia tuollaisista nurkkauksista:)
    (Laitan sulle s-postia pian siitä lamppuasiasta:))

    VastaaPoista
  12. AI-VAN IHANIA! Katja, näitä sun sisustuskertomuksia on ihanaa lukea, varsinkin kuvien kera :)

    Ehkäpä teen taas kesällä pienen Roadtripin ja tulen käymään ja ihastelemaan ja keräämään ideoita omaan kotiin :)

    T:Minttu

    VastaaPoista
  13. Lokerikko on hieno ja aarteita täynnä. Tein itse samantapaisen löydön vastikään: vanha puinen postilokerikko 20-luvulta. Näin sen antiikkihallissa, mutta seuraavalla kerralla kun menin katsomaan uudestaan, joku olikin jo varannut sen...

    Tuo Kotiin-leimasin on aivan huippu!

    VastaaPoista
  14. Huikean hieno nurkkaus, ooh! Täynnänsä mahtavia aarteita. Tällä hetkellä pysähdyn tuijottelemaan noita vanhoja työpöydän valaisimia, sillä sellainen on nyt hankintalistalla, kun vaan jossain kävelisi vastaan!

    VastaaPoista
  15. Mahtava lokerikko, jotenkin tuntuu kuin nuo lokerot olisivat juuri oikean kokoisia kaikkille aarteille. Ja työmaalampuissa on tunnelmaa, samaa mieltä. Sellainen sopiva "rappioromantiikka", mitä teidänkin kodissanne piilee on juuri minun makuun. Valitettavasti ei juuri nykyisessä kodissani oikein ole paikallaan, sillä talo on uusi. Mutta kunhan muutamme takaisin omaan 1920-luvun taloomme, niin siellä on paikat juuri sopivasti vinksallaan kuten teidän aarrehyllykössänne.

    Hienon lampun teit tuossa jonkin aikaa sitten! Oikein kaunis ja pehmeä valo.

    VastaaPoista
  16. Upea lokerikko ja hienoja aarteita! Kiva juttu, että uudet koukutkin pääsivät esille. :)

    Tuollaisia lokerikkoja on kyllä raivostuttava maalata. Itselläni on vain 30-lokeroinen hyllykkö, enkä millään tahdo saada kerätyksi voimia sen maalaamiseen. Onneksi sinä olet ollut ahkerampi.

    Iloa kevääseen!

    Katleena

    VastaaPoista
  17. PikkuBertta, se olikin mukava löytö, kun kaiken maailman "kotiinkuljetus sisältyy rahdin hintaan" löytyi kyllä helposti :D

    Tilu, täytyykin nuo joulukortit muistaa, kaikkeen muuhun näitä on tullutkin kaavailtua :)

    Kamomilla, voi kiitoksia!

    Teija, kiitos, ja mukava kun jätit kommenttia.

    niina, nuo vanhat roikat tuntuvat kestävän vaikka mitä, palataan juu toki asiaan valaisimista :)

    Minttu, aina tervetullut tottakai!

    Merja, hitsi kun sitten joku ehti ensin, näitä onneksi on vielä liikenteessä, eritoten siellä usassa tuntuu olevan niin mahtavaa "rojua" liikenteessä että kateellisena vain pohdin mahdollisuuksia.

    Sanctuary, nämä pöytähaitarivalaisimet ovat onneksi aika yleisiä, onnea etsintöihin!

    Vilijonkka, kiitoksia hurjasti, tuo rappioromantiikka sopivissa määrin on kyllä niin mieleen, pieni kuluma antaa aina luonnetta :)

    Katleena, tuon maalaus oli tosiaan monen päivän homma, hetken jo mietin puolessavälissä että missä se lähin automaalaamo on, ei tätä jaksa erkkikään ;D

    VastaaPoista
  18. Oi että miten ihana nurkkaus! IHANA! Huokaus.
    Olenko koskaan sanonut, että blogisi on vallan mainio! :)

    Ja kiitti putiikki vinkistä tännekin! Tuonne olisi hauska mennä käymään.

    VastaaPoista
  19. Niina, voi kiitoksia kamalattomasti :) Tuo Lundagård on kyllä mainio, sieltä jo aarteita tilailinkin, onneksi onnistuu postitsekin.

    VastaaPoista
  20. Meillä on vanhempien autotallissa tuollainen lokerikko. Eräänä kesänä meinasin sen jo sieltä varastaa, mutta eipä se oikein mahtuisi minulla mihinkään. Ehkä joskus tulevaisuudessa, kun on enemmän tilaa. Ihana se kyllä on.

    VastaaPoista
  21. Miten kaunista!

    Tuollaisesta lokerikosta olemme mekin haaveilleet. Sulon ambulanssit sujahtaisivat hienosti pikku kolosiin.

    VastaaPoista
  22. Onpa hurmaava lokerikko, täynnä iki-ihania aarteita. Todella onnistunut "tuunaus" ja kauniin esineen pelastus uuteen elämään. Minäpä ihailen sitä vielä kerran.

    VastaaPoista
  23. Löysin tänne juuri Niinan unelmien kautta, ja päädyin heti ihastelemaan tätä lokerikkoa. Tuollaisesta itsekin haaveilen - kaikenlaiset aarrekokoelmat ovat kiehtovia, ja kokoaisin niitä mielellään tällaiseen.

    Aarrekokoelmista tuli mieleen, että näin joskus vuosia sitten Lontoon Tate Modernissa teoksen, jossa Thamesin rannalta (ilmeisesti rakennuksen museoksi remontoinnin yhteydessä) koottuja aarteita oli laitettu lipastoihin ja kaappeihin esille, lasin alle. Se oli hauska teos.

    VastaaPoista
  24. Teillähän on täällä vaikka mitä, juuri osallistuin arvontaan ja selaan nyt blogia, voi yhen kerran, jos ei toisennii!

    VastaaPoista
  25. Voi ihanuutta kerrakseen mitä kaikkea sinulta täältä löytyy! Tuo punainen pöytälamppu on kyllä maailman ihanin, samanlainen löytyy myös minun työpisteeestä. Samainen lamppu valaisi aikoinaan koulupöytääni!
    Lisäsin sinut uuden blogini listalle, käyhän kurkkimassa kuhan ehdit ;) siellä ei vielä paljoa ole mutta kuhan tästä joulusta selvitään...
    Mukavia joulun odotusta teille!
    http://handmadebykati.blogspot.fi

    VastaaPoista
  26. Voihan hitsinpimpula, kun on ihana lokerikko! Just tuommoinen olis tarpeen:)

    VastaaPoista