maanantai 6. huhtikuuta 2009

Metallipienvalukurssi, osa 1

Aseman vanhat ovenkahvat ovat harvinaista mallia, paljon yksityiskohtia ja huolella tehtyjä, mutta jostain kumman syystä muutamista ovista kahvat on ajan myötä vaihdettu uudempiin malleihin. Olemme koittaneet löytää samaa mallia olevia huonolla menestyksellä vaikka mistä ja päätyneet siihen tulokseen, että jos näitä haluaa niin täytyy tehdä itse. Tämähän ei ole koskaan ollut mikään este meille, pikemminkin vain haaste.

Valuprosessia

Ratkaisuna ongelmaan päätimme ilmoittautua metallin pienvalukurssille jossa olin itse jo käynyt edellisenä vuotena. Mies keskittyi ovenkahvoihin ja heloihin, ensimmäisenä kokeillen hiekkavalua. Mallin ympärille piti rakentaa kaksi-osainen muotti valua varten, erikoinen rasva-hiekka-seos toistaa kaikki yksityiskohdat hyvin tarkkaan, muotin rakennus on vain hidasta ja tarkkaa puuhaa. Ja kahvahan sieltä tuli, harmillisesti vain tämä kappale ei onnistunut aivan täydellisesti, yksi osa jäi toistumatta kokonaan. Seuraavaksi pyrimme tekemään ovenkahvasta kipsimuotin avulla hyviä malleja. Eli tämän osalta projekti jatkuu innolla eteenpäin.

Helojen valupuun rakentamista

Ja jotta kipsimuotin tekeminen olisi mahdollista, täytyy olla aluksi vahamallineita. Helojen kanssa vahamalleja ehdittiin jo tekemään silikonimuotin avulla, valmiit messinkihelat ovat tuloillaan ja toivottavasti näitä pääsee ihailemaan jo myöhemmin tällä viikolla.

2 kommenttia:

  1. Ihailtavaa aktiivisuutta! Täysi kymppi teille!

    VastaaPoista
  2. Sussu, kiitokset kiitokset, me koitamme aina välillä saada ideat toteutukseen :)

    VastaaPoista