keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Huvimajoja etsimässä
Saimme kuulla eräältä entiseltä rautatieläiseltä joka muisti lapsuudestaan, että aseman puistossa oli muinoin täysin kukkivien köynnösten peittämä pergola. Siinä oli kuulemma kolme sisäänkäyntiä ja niin kasvien peittämä että se oli aika vaikuttava piilopaikka. Aloimme tottakai suunnittelemaan josko vaikka puistoon saisi palautettua samankaltaisen pergolan, mieluusti huvimajan muodossa, entisille sijoilleen.

Kävimme sunnuntaina tutkailemassa huvimajoja, tottakai juuri sinä päivänä kun aurinko ei paistanut, mutta onneksi kevät kuitenkin ilmassa. Parolan vieressä Hämeenlinnan Aulangolla sekä kaupunginpuistossa on näitä monen monta, kuusi löysimme vaivatta, vanhin ja samalla näyttävin taisi olla 1800-luvun puoliväliltä ja täynnä niin uskomattomia yksityiskohtia että sitä voisi tutkailla vaikka kuinka huolella. Näistä haimme inspiraatiota suunnitteluun, täytyy tulla uudelleen kun kesä on vehreimmillään ja picnic-korin kanssa kaikkein mieluiten.

10 kommenttia:

 1. Pusupömpeli. Tuo ylimmäinen. Yksi paikallisista kesäperinteistä...

  VastaaPoista
 2. Onpa kauniita huvimajoja!

  Aurinkoista Viikkoa!

  Kirsi

  VastaaPoista
 3. Huvimajathan oli ennen kartanoiden ja isojen talojen pihapiirissä oikeita kesäkeitaita.Teidänkin pihapiiriin se varmasti sopii ja jos sellainen on siellä joskus ollut,niin mikä onkaan aidompaa vanhan ajan tunnelmaa luomaan kuin alkuperäinen vanha huvimaja.Ihanaa kun vanhat ihmiset kertovat lähihistoriaan nykypolville.

  VastaaPoista
 4. Vau mitä huvimajoja, noistahan on vaikea valita mitä käyttää insipiraationa:)

  VastaaPoista
 5. anonyymi, pusupömpeli, mahtava nimi :D täytyykin testata äksöönissä sitten kesäisellä kelillä..
  Kirsi, aurinkoista viikkoa sinullekin!
  PikkuBertta, huvimajalle olisi tosiaan niin moneen käyttöä. Onneksi on vielä ollut meillä ihmisiä jotka ovat osanneet kertoa tarinoita menneisyydestä, seuraavaksi täytyy käydä kansallisarkistossa ja katsoa mitä sieltä löytyy.
  Kirsi, olivat kyllä herkkuja kaikki, todennäköisesti meitä miellyttää eniten tämä 8-kulmainen tyyli, sopisi puiden keskelle sopivasti ja ehkä vähän pelkistystä niin sopii asemaankin :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita huvimajoja!

  Pergola onkin sitten asia erikseen, eikä huvimaja sellaiseksi köynnöksilläkään muutu ;)

  VastaaPoista
 7. Pusupömpelillä mekin ollaan käyty aivan yhtä synkässä kelissä, vettäkin tihkutti ja palelimme kauheasti. En muista tuliko pusuteltua. Kaunein näkemäni pömpeli joka tapauksessa!

  VastaaPoista
 8. Muistan jonkun noista niiltä reissuilta kun pienenä olin Aulangolla! Hienoja ovat.

  Huvimajassa olisikin ihanaa kesäkuumalla istuskella jäätelöllä ja mehulla..

  VastaaPoista
 9. Marja, tosiaan olisi aikomuksessa samoille sijoille suunnitella juuri huvimaja pergolan sijaan kuten kirjoitin, pidämme enemmän puiston puista varjona kuin köynnöksistä.
  Sussu, on kyllä uskomattoman kaunis pömpeli, harmi kun sitä oli kaiverreltu ja koitettu jopa polttaa, lahovaurioiden korjaustakin vaatisi jo. Pusuttelu moisessa paikassa olisi paljon mukavempaa :)
  Merja, oi, kuuma keli ja jäätelö se tällä hetkellä kuulostaisikin niin sopivalta!

  VastaaPoista