sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Lauantairetkeilyä


Lauantaina lähdimme kunnon päiväretkelle jota olimme suunnitelleet jo aiemmin ja kun miehellä oli yhtä suuri hinku lähteä niin mitäpä sitä nyt antaa pienen flunssan haitata. Tikkakin päryytti pihassa kun lähdimme aamulla, taisi olla jo kevään soidinmenot meneillään kun piti tokkia sitä mahdollisimman äänekästä pellinpalaa sähkötolpan nokassa ihan vain metelin vuoksi.


RuukkialuettaPerinteinen sähköjohtojen pintavetomalli täysin modernisoidulla johdolla, erittäin kaunis nykyaikanakin
Lähdimme Rakennusapteekissa käymään Karjaalle Billnäsiin kun emme olleet vielä aiemmin käyneet paikan päällä. Loistava aurinkoinen talvipäivä ja Ruukin alue oli kerrassaan mahtava, täytyy lähteä kesällä uudestaan, tällä kertaa kävimme vain rakennusapteekin puodissa ja varaosapankissa ja kurkkasimme entisöintinäyttelyitä jotka olivat harmi kyllä osaksi suljettu ollessaan uudistumassa.

Ostimme maalia toisen makuuhuoneen lattiaan sillä heiltä löytyi suoraan varastosta oikeaa sävyä. Päädyimme sittenkin Permo-maaliin, joka ei ole täysin puhdas pellavaöljymaali, rakennusapteekin erittäin avuliaan ja osaavan myyjän johdosta. Maali kuluu kauniisti vaikkei olekaan yhtä hengittävää kuin täysin pellavaöljystä valmistettu maali. On se silti parempi ratkaisu kuin jo useamman vuosikymmenen lattioissa olleet muovimatot. Täältä löytyy kyllä valtavasti hyödyllisiä neuvoja ja tarvikkeita perinteiseen korjaamiseen ja rakentamiseen ja uudisvalmisteista melkein mitä vain.

Nummelan rautatieasema

Matkalla takaisin oli aivan pakko pysähtyä parilla kirpputorilla kun olivat niin sopivasti matkan varrella ja kyltit ohjasivat niin helposti perille tieltä. Kävimme myös tarkastamassa Nummelan rautatieaseman sillä tämä ja Parolan asema on valmistettu aivan samoihin aikoihin ja samojen tyyppipiirustusten mukaan, eli ovat lähes identtisiä, pienillä eroilla kylläkin. Kyllähän talon sisarusta oli siis pakko käydä morjestamassa. Mainio päivän reissu.

8 kommenttia:

 1. Tuonne täytyy pääsät kesällä!
  Aina löytyy jotain pientä kivaa, vaikkei olisikaan vanhan kunnostaja.
  Itse kävin tänään katselemassa ihan paikallistarjontaa, siis Metsänkylän navetassa.
  Vielä vinkki : Jos etsit isoa kattovalaisinta, sellainen olisi tarjolla Pienessä Patinassa.
  Oletko koskaan käynytsiellä? Googlettamalla löytyy... ja sitten soittamaan, lampusta ei ole kuvaa heidän netisivuilla.
  Kattokruunu taitaa olla 12-haarainen, siis tosiaan isoon tilaan tarkoitettu. Kun sen näin, muistin erään postauksen blogissasi, sohvajutun.

  VastaaPoista
 2. Rakennusapteekki on varmasti hieno paikka, olen kuullut siitä vain hyvää. Täällä Diegossa on vastaavanlainen paikka, Architectural Salvage, josta kirjoitin tammikuussa. Hyvä valikoima sielläkin.

  Riikan mainitsema Metsänkylän navetta pitäisi nähdä myös... jospa kesällä ehtisi nähdä jotain näitä Suomi-lomalla.

  VastaaPoista
 3. Rakennusapteekki on tosiaan ihana paikka! Harmi juttu, että täältä Hämeenlinnasta on sen verran pitkä ajomatka, että lapset hyppivät seinille (tai siis auton ikkunoille), ennen kuin ollaan perillä.

  Täytyy taas kesällä suunnata nokka kohti Karjaata. Kuten sanoit, matkalla on ihania kirppiksiä.

  Riikka muuten vinkkasi tuossa ylempänä meillä myynnissä olevaan kattokruunuun. Kyseessä on 8-haarainen, kullanvärinen rokokootyylinen lamppu. Laita meiliä, niin voin pistää kuvan tulemaan.


  Iloa uuteen viikkoon!

  Katleena / Pieni Patina

  VastaaPoista
 4. Hei! Kiitos kommentistasi blogissani, osasin minäkin sitten tänne. Täytyypä perehtyä meilenkiintoisiin kirjoituksiisi oikein ajan kanssa. Mahtavalta näyttää kotinne! Rakennusapteekki on hieno paikka, kerran olen minäkin täältä pohjoisesta päässyt siellä käymään.

  VastaaPoista
 5. Riikka T, juu, pieni patina on tuttu paikka, kerran olemme käyneet ja heti löytyi tarpeellista, täytyykin ottaa sinne yhteyttä!
  Merja, Metsänkylän Navetta on myös tosiaan kiintoisa paikka, siellä käymme vähän väliä kun täällä Hattulassa on sekin. Voi kun pääsisi Amerikan mantereen paikallisiin löytöpaikkoihin, valikoima on varmasti jotain aivan muuta.
  Katleena, otankin siispä yhteyttä!
  Elina, mainiota että tulit käymään :)

  VastaaPoista
 6. Billnäsin ruukkialue on tosiaan upea talvella, keväällä, kesällä...
  Syksyllä en ole tosiaan käynytkään :)
  Mieleenpainuvimman reissun sinne teimme asuessamme Espoossa, kiemurtelevaa ja kumpuilevaa Kuninkaantietä omenapuiden ja valkovuokkojen kukinta-aikaan. Ihanaa! Ja tietenkin aurinko paistoi.
  Matkalla poikkesimme kahvittelemaan toiselle ruukkialueelle, jonka nimi juuri nyt katosi muististani (joku Fager-alkuinen ehkä..) Sekin oli todella hieno kevään vaaleassa vihreydessä.
  Erittäin rehevää lehtorinnettä, järvi, koski, kartanon puisto, työläisten somat asunnot ja pieni punainen puukirkko.
  Raaseporin linnanrauniot kävimme myös tutkailemassa, nekin ovat tutustumisen arvoiset.
  Billnäsissä on muuten viehättävän näköisiä b&b-paikkoja. Olen monesti ajatellut, että olisipa kiva kesäreissukohde..ja siitä sitten vielä Tammisaaren ja Hangon huviloita ihastelemaan.
  -mesimarja

  VastaaPoista
 7. mesimarja, no nyt tekee mieli lähteä heti uudemman kerran :D Upeilta paikoilta kuulostavat, keväällä voisi ollakin hyvä hetki ottaa uusi retki ja vähän kauemmaksi. Kuinkakohan monta sitä jaksaisi kiertää viikonlopussa? :)

  VastaaPoista
 8. Löysin bloginne sattuman kautta ja aloitin lukemisen ihan alusta. Parolan asema näytti todella tutulta ja tässä postauksessa sain vastauksenkin siihen. Appivanhempani asuttavat Nummelan aseman toista päätyä, juuri sitä joka on kuvassa. Ihanaa, että on vielä joku joka haluaa ja jaksaa säilyttää palan historiaa.

  VastaaPoista