tiistai 27. tammikuuta 2009

Jälkeen

Pääaula

Toimisto
Pakaasihuone
Asemapäällikön huone

Alta paljastui alkuperäinen puulattia, josta erotti kaikkien vuosikymmenten kävelyt ja kulkemiset, jopa vanhojen odotustilan penkkien paikat erottuivat selvästi sillä lattia oli kulunut suorastaan kuopalle niistä kohdista missä ihmiset pitivät jalkojaan penkillä istuessaan. Maalirippeitä oli osassa huoneista tallella lattioissa, mutta suurimmaksi osaksi puu oli ollut maalitta jo jonkin aikaa. Vanhojen listojen alta, jotka irrotimme varovasti kunnostusta varten, löytyi alkuperäisiä tapettikerroksia ja runsaita värejä, jopa mustaa raitatapettia ja vahvan viininpunaista. Kaikki ei ollutkaan tuhoutunut 60-70-luvuilla! Aivan kaikki uunit olivat kyllä purettu öljylämmitykseen siirryttäessä, katsotaan jos joitakin voisi tulevaisuudessa palauttaa entisille paikoilleen.

Lattia oli kovin tikkuinen massan alta paljastuessaan ja täynnä sidenauloja, mutta kevyt hionta riittää, johon ryhdymme varmaan kesän tullessa uudemman kerran.

7 kommenttia:

 1. Kaikki siellä näyttää vain vähän pieneltä, tällä hetkellä siellä on niin täydellinen rojusekamelska että nyt ei kehtaisi edes kuvata koko tilaa.

  VastaaPoista
 2. Koitathan päivittää tätä blogia ja kertoa remontin kulusta, vaikka uskon että urakkaa piisaa. Olen näes itse katsellut sillä silmällä Turku-Uusikaupunki radan varrella myynnissä olleita asemia. Rohkeus ei vaan ole riittänyt, vaikka sieluni silmin olen nähnyt mitä ihanaa niistä voisi saada.

  VastaaPoista
 3. Mielelläni tätä päivitän ja toivottavasti siitä on sinullekin apua, suosittelen että mene rohkeasti vain käymään, tutki, tutustu ja tarjoa :)

  VastaaPoista
 4. Teette kulttuurihistoriallisesti erittäin tärkeätä työtä.

  Toivomukseni olisi, että voisitte pitää tuon odotusulan edes kotona asemalla päiväsaikaan ollessanne avoinna matkustavaiselle yleisölle.

  Ymmärrän, että kyseessä on teidän kotinne, mutta siinä tapauksessa, ettei odotusaulasta tule varsinaisesti kotinne ydinosaa olisi todella arvostettavaa, jos muutkin kuin te itse pääsisivät ihastelemaan kättenne työtä paikan päällä.

  Parolan asemanseutu on talvella kalsa paikka. Kerran olen Parolassa käynyt ja junaa odotellessa jouduin palelemaan ja kiroilemaan aseman kiinnioloa. Ihan lähistöllä ei ole mitään muutakaan paikkaa, joka olisi yleisölle avoin

  Ainakin sitten kun työnne on valmis, voisitte pitää avointen ovien päivät! =)

  VastaaPoista
 5. voi mikä komistus!!!

  VastaaPoista
 6. Tuo lattia on ihana, tilat suorstaan heräsivät henkiin !!

  VastaaPoista