tiistai 21. marraskuuta 2017

Kaikkea kivaa ja kaunista


H-hetki on melkein täällä ja hyllyt alkavat olla mukavasti täynnä Joulumarkkinoita varten, säkkikaupassa odottaa säkkejä vaikka missä teksteissä ja ihan tekstittömänäkin. Heijastinkorut uudella entistä tukevammalla rusetilla odottavat löytäjäänsä, myös pehmeitä perhos-heijastimia on mukana niin että taatusti et huku pimeässä näillä. 

 Sekä pahviset lumihiutaleet ovat aivan ihana uusi juttu tällä kertaa, nämä ovat niin kepeät että kestävät hennonkin kuusen oksilla tai missä vaan minne tahtoo ripustaa.Jonkin verran vintage-aarteita ja muita yllätyksiä on luvassa sekä tavaramakasiinin tunnelmissa on vanhoja huonekaluja myös odottamassa aarteenetsijää. 


Pop-up kahvila Muru on tuttuun tapaan Souvenirs Niinan taitavissa käsissä ja voi mitä herkkuja on luvassa ja erityisesti tunnelmaa tottakai.
Aivan pian on lauantai, toivottavasti nähdään markkinoilla!

Getting ready for the Christmas market here at our station house and things are starting to get in place for Saturday 25th of November! I will have at my own corner the whole paper bag-store of course, the shelves are filling up fast, almost full already. Also new and improved, and as sweet as ever, reflector bow ties and butterflies are here again, you won't go unseen in the dark with these. Snowflake decorations and some surprises and such are here as well this year there are some vintage furniture and finds at the old storage warehouse as well.

Our pop-up Cafe Muru is once again in the most skillful hands of Souvenirs Niina, oh the lovely treats that are in store for Saturday, but most of all, the mood and ambiance. The market is almost around the corner, hope to see you there too!

keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Joulumarkkinoille


Aseman Joulumarkkinat lähestyvät jo kutkuttavaa tahtia, jo ensi viikon lauantaina 25.11. alkaa itsellä lempeä joulufiilis, kuten joka kerta. Markkinoilla on vain niin mukavat tunnelmat ja ihmiset, kutkuttavat löydöt ja herkkuja tulee maisteltua. En osaisi kuvitella enää joulun aloitusta muuten.Mukana on tänä vuonna niin mainio kattaus myyjiä, käsityöläisiä, lifestyle-bloggaajia ja pop-up-puoteja paikalla että tuskin maltan odottaa!

Aseman aulasta löydät meidät:


Makasiinista löydät meidät:

Työkeskus Sampola
Patinaputiikki
Tylli
Decoitti
Green and Gables Interior
Silja-Maria Wihersaari
Laroona

sekä Parolan Eräveikot-partiolippukunta on myymässä partiolaiskalentereita.

Joulumarkkinat ovat avoinna klo 11-16,
nähdään meillä!

Parola station's Christmas market is almost here and I can hardly wait! 25th of November it is time to start the season again with good moods, gorgeous finds and delicious treats from our pop-up-boutiques, makers and lifestyle-bloggers that fill the station grand hall as well as our old cargo warehouse. 

I always get the christmas feelings going on the market day, the people and the good mood give so much joy that I can't imagine getting the season started any other way anymore. Here are all the makers and boutiques this year and there truly is something for everyone. We are open from 11 to 4 pm and I hope to see you here, welcome!

lauantai 11. marraskuuta 2017

Vedenjakohuoneen remontti osa 1


Vedenjakohuoneen remontti oli sitten seuraavana, pikkuinen huone mutta kylläpä oli pienessä paikassa runsaasti hommaa. Tiesimme että tämän huoneen lattia menee taatusti vaihtoon jossain vaiheessa mutta tämä remontti odotti sitä että siihen jaksoi tarttua ja että saataisiin se sitten loppuunkin. 


Lattia piti purkaa lauta kerrallaan ja lapioida täytteet säkkeihin sitä mukaan, mikä oli helppoa, koska kostunut turve oli paakkua jonka sai nopeammin lapiolla kuin imurilla pois. Lattiavasat olivat suurimmaksi osaksi pelkkää purua. Täällä oli selvästi ollut lukuisia vesivahinkoja, putket hajonneet ja vahingot vain peitelty ja unohdettu. Mutta nyt oli kaikki kuivunut ja piti vain purkaa tämä masentava mössö pois.


Vauriot ulottuivat myös kahdelle seinälle, myös ulkoseinälle ja onneksi meillä oli Hirsiberian Ville joka sai sitten tehdä sotkusta järkeä. Tuntuu aina vähän lannistavalta purkaa tällaista näkyä kun se pitää visualisoida ahkeraan että kyllä se siitä sitten taas parantuu.


Kuva Ville Puranen

Hirsissä oli hieman vaurioita mutta ei mitään vakavan vakavaa ja korjauspaikkausten myötä tuli näistäkin taas kelpot.


Kuva Ville Puranen


Sitten oli vielä ne seinien vauriot joissa Ville purki vain vaurioituneet osat ja paikkasi samaan tyyliin. Kun kaikki lahot osat oli poissa, lähti myös lahon haju, mikä oli ihanaa. Ero oli aivan valtava. 


Kuva Ville Puranen


Tämän rempan kanssa huomasi taas sen että kun talossa muuten toimii painovoimainen ilmanvaihto ja materiaalit ovat hengittäviä, vaikka tulisi kosteusvaurio, on vauriot silti alueellisia eikä kaikkialla. Aina kun jotain vauriota tässä talossa on korjattu ennen meitä jollain lasivilla-töryllä tai vastaavalla, on vauriot vain pahentuneet.

Siksi me laitamme samankaltaisia täytteitä ja korjauspaikkoja tilalle, tietää että tämä kestää taas toiset sata vuotta. Ilmansulkupahvi on muovitonta, sen saumat on liimattu tarvittaessa muovittomalla saumanauhalla ja tilke on pellavaa. Taloon tulevien putkien ympärillä on valitettavasti tuo mineraalivilla-eriste-materiaali joka on putkille tarkoitettu mutta muunlaista ei oikein näytä olevan tyrkyllä, ainoa miinus tuossa näyssä.


 Täällä huoneessa ei ollut vasoja mitä säästää joten lattiavasarakenne on nyt vähän modernimpi, mutta tukeva. Nyt pääsi eristäminen käyntiin tässä talossa, siitä pian lisää!

 More demolition and renovation, the station's water-damages are now all fixed! 

tiistai 7. marraskuuta 2017

Aseman kylpyhuoneen remontti osa 1


Hurja remontti-rysäys on ollut täällä päällä koko lokakuun että tästäpä syystä on ollut hiljaista hetkisen. Tämä on taas sellainen klassinen tapaus että kun puretaan yksi huone, onkin pakko purkaa toinen huone ja sitten remontti hassuun tapaan, laajeni öhöm, vielä kolmanteen huoneeseen. Mutta tästä lisää pian!

Homma lähti käyntiin aseman alakerran vessan purkamisella, joka oli odottanut aika kauan sen kimppuun ehtimistä sekä meidän luottokorjaajan, Hirsiberian Ville Purasen aikataulun vapautumista. 

Kun aikataulusta löytyi aukko, päätettiin vessan lattia purkaa kiireen vilkkaa, vaikka oli kuinka myöhä syksy. Lattialaudat ja väliseinät vessoista olimme purkaneet jo muutama vuosi takaperin ja nyt siis päästiin pohjan kimppuun. 


Kun oli vain 14,5 neliön tilasta kyse, päätimme poistaa eristeet itse. Kokeilimme lapiointiakin ja se oli ihan hullun hommaa, sillä pölyä oli sen jälkeen korvia myöten kaikkialla. 

Ensin oli jopa ajatus että voisimme kierrättää osan turpeesta, koska se on niin super-eriste. Sopivan hapan lahoa vastaan ja lattiassa osa täytteestä oli kuitenkin ihan kunnossa. Totesimme sitten että siitä sortteerauksesta olisi ollut paljon enemmän vaivaa kuin iloa.


Ostimme poistoa varten 1500 W puruimurin ja imuroimme eristeet itse pois! Varoimme kovasti nauloja ja tiilenpaloja ja sotkuiset pohjat harjasimme puhtaaksi lopuksi käsin. Imuria piti vähän modata, muun muassa Puuilosta ostetun letkun päähän teippasimme putkea jäykistykseksi ja homma oli paljon siistimpää kuin pelkäsimme, suorastaan pölytöntä, ellei pussi vähän hajonnut. 

Haaste oli vain löytää kirkkaita suuria muovipusseja, koska täytyi nähdä milloin säkki on täynnä. Ne löytyivät Clasulta mutta niitä piti vähän vahvistaa ylälaidasta erkkarilla, eli ei ihan riittävän vahvoja mutta menettelivät.


Erkkari auttoi sitten muihinkin pikku reikiin joita tuli pienistä vahinkonauloista mutta imurointi meni muuten todella hyvin ja lajiteltiin jätteet huolella ja säästettiin näin hurjasti. Saimme nimittäin viedä hyvin lajitellun turpeen haravointijätteeseen, puun tottakai purkupuuhun ja sekajätettä jäi suhteessa todella vähän.


Ja jäihän meille sitten vielä täysin toimiva puruimuri eli aika win-win-tilanne.


Mutta siis takaisin kylpyhuoneeseen! Täällä oli tiedossa aseman ainoa kosteusvaurio, sillä vanhan putken oli annettu vuotaa vuosikymmeniä jo ennen kuin me asema ostettiin. Vauriota oli surkuhupaisesti paikattu styrokseilla alapohjan puolelta ja kaikkea muutakin hölmöä. 

Alapohja oli aikamoista haperoa ja menin minäkin siitä läpi vahingossa, hui, ei onneksi sattunut pahasti. Valurautaputkien poisto oli myös aika rankka operaatio, mutta puukkosaha valurautaterällä teki homman hyvin, erityisesti kun sahaaja oli mieheke.Pohjaa purkaessa alta löytyi aivan loistavassa kunnossa olevat paksut runkohirret joissa ei ollut onneksi mitään vikaa mutta paljastui myös se että vaurio todellakin jatkui seinän toiselle puolelle, vedenjakohuoneeseen.

Kyllähän me se tiedettiin että siellä on lattia aivan pilalla, mutta emme olisi sinänsä halunneet sitä kiireellä tähän samaan saumaan, mutta tuonne se remontti sitten laajeni.


Sitten rakentikin Ville jo uuden alapohjan raakaponttilaudasta ja korjasi vauriot puulla. Meillä oli varastossa pellavalevy-eristettä joten sitä laitettiin seinäpaikkauksiin. 


Onneksi vanhat vasat olivat kunnossa niin että ne pystyttiin kierrättämään, juhuu!


Ja sitten näyttikin jo tältä, pohjalle vielä muoviton ilmansulkupahvi Domus Classicalta sekä pellavarivenauhalla tiivistetyt kolmiorimat alareunoihin. Tämä huone oli näin jo vedottomampi kuin se oli ollut koskaan meidän aikana. Uskomatonta.


Tuossa nurkassa on muinoin ollut suuri hormikompleksi, joka on purettu 60-luvulla.


Näytän pian lisää sekä millä tämä sitten täytettiin, tästä tuli aikamoinen super-lokakuu!

Renovation, eco-renovation, that was our October and sorry, only Finnish this time!

sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Makasiinissa


Makasiini on aika huikean korkea ja niin ihanasti patinainen rakennus että tiesimme aina että täällä tanssitaan häitä kyllä joku päivä. Näinhän niitä tanssittiin, kaksi vuotta takaperin meidän häitä ja nyt on niin aika avata ovet taas loistaviin tunnelmiin. Tänä vuonna ovet avautuvat siis Joulumarkkinoille marraskuussa ja ihanaa kun nurkat täyttyvät taas ihmisistä, musiikista ja tohinasta.Täällä on ennen vastaanotettu junarahtia ja lähetetty myös, korkea kuin mikä puinen halli ja mitä kaikkea tämä on ehtinyt näkemäänkään melkein satavuotiaana aseman vieressä. Tällä kertaa tila täyttyy pienten puotien ja käsityöläisten tuotteista ja nyt on sitten kaksinverroin rakennuksia kierrettäväksi markkinoilla. 
25.11. on Joulumarkkinoiden aika, nyt alkavat jo pöydät löytämään paikkansa ja kaiken maailman tohinaa tiedossa ennen h-hetkeä. Tuolla tapahtumasivulla tiedossa paljon lisää infoa pikkuhiljaa. En malta itse melkein odottaa, markkinoista lähtee aina päälle itselle sellainen lämmin talvifiilis loppuvuodeksi, se on ne myyjät, tunnelma, ihmiset, kaikki, ihanaa joka kerta!

Here is our old cargo warehouse where all the cargo that arrived to this station was stored and shipped from. This year we're opening it for the Christmas market on the 25th of November and doubling the size of the market! The space will be filled with small boutiques and handcrafters as well as antique finds, it will be fantastic. Every year, my Christmas or more like winter mood starts from the market day. The hustle and the bustle, people, lovely things and the good mood starts a lovely vibe for the whole end of year and I love it. Can't wait for this years event, you can find more info coming up on the event page!

tiistai 10. lokakuuta 2017

Kemianlaseja ja ruokapöytää


 Pistetään nyt vähän kampoihin sateiselle tiistaille ja otetaan inspistä ihan vaan iloksi.

Järjestin kemianlasitelineet, jotka ovat mun suosikkeja kouluhuutokauppa-aarteista, kemianlaseille ja kukkasille. Tai eihän näistä kukkanen ole ainutkaan, oksasiahan nämä. Pari oksaa kukkakaupasta, suuri lehtinen eukalyptus, vaaleanpunainen lumimarja ja kolmannen nimen jo unohdin tyystin, mutta kaunista oksaa sekin.

Saniaisen näköiset verotin omasta kukasta jonka nimeä en tiedä. Ostin sen Asparagus nimellä kerran rautakaupasta alle vitosella, kaunis se on vaikka en nimeä tiedä ja kovasti se kasvaa joten kai me kavereita ollaan. Pikku eukalyptusoksa on omasta ruukku-eukalyptuksesta.

Oksaset paistattelevat onnellisena uuden pöytälöydön päällä jonka ostossa auttoi kovasti ystävä joka yllytti että älä nyt vaan jätä väliin.

Tämä on unelmieni ruokapöytä. Tai siis siitä tulee sellainen, kun rakennan keskelle 200 cm jatkopalan. Nyt se on hyvin kaunis pyöreä pöytä mutta sen ääreen mahtuu liian vähän ihmisiä. Jatkossakin sen saa pyöreäksi eli jatkopalasta ei tule kiinteä. Sen oma jatkopala oli kadonnut ja tällä jatkolla saadaan pöydästä 4 hengen koosta 12 kokoinen.


Niin kauniit jalat ja kuluneet pinnat, ehkä korjaan viilun tai sitten vähän hion vain, katsotaan! Tämä projekti saa nyt kuitenkin odottaa, ensin ainakin täytyy maalata ruokailuhuoneen lattia. Voi tätä ihanaa keskeneräisyyttä.


Eri pari wieniläistuolien kanssa tästä tulee hykerryttävän kiva. Mutta katsotaan talvella tätä pöytäaskartelua, nimittäin nyt alkaa valmistelu Parolan aseman Joulumarkkinoita varten, tapahtuma-sivulle pääset tästä. Tänä vuonna markkinat ovat 25.11. joten laittakaa päivämäärä talteen, huikean tunnelmalliset tupla-kokoiset markkinat nimittäin luvassa tänä vuonna!

Let's fight back the gloomy and rainy Monday with beauty. I arranged some chemistry glasses with stands from school auctions together with some greens. Just some simple stems from the flower store, nothing expensive and couple of branches from my own potted plants, together they look awesome. 

They all stand on my new find, my dream dining room table! This black round beauty is going to get a really large extension (it's original extension had been lost) in the middle to make this table from a 4 person table into a 12. 

I can't wait to do it, but it simply must wait for winter. First must paint the dining room floor, as you can see. But sometimes even the unfinished, like this room, in all it's flaws, it's still quite beautiful. 

And why it has to wait 'till winter is because it's time to start preparations for our Parola station's Christmas market on the 25th of November. Bloggers and boutiques arrive selling their wonderful products, more info coming soon!