sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kirpputoria ja denimiä

Facebookissa tästä tapahtumasta jo vinkkasinkin ja lupasin lisää tietoa, niin tässähän sitä nyt tulee. Niin pähee kirpputori-tapahtuma on nyt ensi viikon viikonloppuna että jos suinkin olet Helsingin suunnalla, kannattaa tulla paikalle porukalla.

Sisustusbloggaajien kirpputori on 5.4. Kiseleffin talossa 
ja paikalla löytyy reilut 20 sisustus- ja lifestylebloggaajaa myymästä aarteitaan klo 10-16. Tästä pääset suoraan tapahtuman omille facebook-sivuille jossa on lista kaikista myyjistäkin. Meikäläinen myös mukana, hurja sortteeraus käynnissä että mitä sinne tuonkaan.


Ja nyt olisi mahdollista esittää toiveita!

Opetustauluja tuon suuren liudan, siis oikein suuren, myös valaisimia, Arista ja Valintea ynnä muuta. Vanhoja valokirjaimia ajattelin, sen sun tällaista muuta sopivaa tilpuhääriä ja vähän tuolejakin. Kiinnostaisiko vaikka laboratoriolasit? Niitäkin löytyisi ja aidosti vanhoja. Vielä ehditte toiveita heitellä että mitä aarteita haluatte penkoa.



Sitten vielä loppuun tämän viikon Iltalehden Ilona-liitteen DIY-vinkki, tein nimittäin denim-tyynyjä ja niihin vaikka mitä tuunailuja valkaisuaineen avulla, mahtavan kesäistä tekemistä, otin varaslähdön. Tämän tuunauksen ohjeet siis vielä vain enää tänään sunnuntaina Ilona-lehdessä.

Next weekend there is a super-flea market happening in Helsinki as over 20 interior- and lifestyle-bloggers are selling their treasures on 5th of April in Kiseleff's market. Here you can find the event's facebook-page and I will also be there among others. Hope you can join us!

Also some denim and dip bleach DIY inspiration for the weekend, the instructions for these summer-filled cushions can be found at Ilona-magazine this weekend, so only this Sunday remains.

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Metallikorit DIY metal basket


Väsästelin tämmöttisii metallikoreja ja helpostihan se onnistui ja mikä tärkeintä, niistä tuli yhtä jämäköitä kuin kaupasta saatavat. Materiaali, rappausverkko* nimittäin, löytyi niin helposti ettei uskoisikaan Löytötavaratalon nettikaupasta. Mitä muuta tähän koriin tarvitaan, löytyy ohjeiden ja kuvien kera Iltalehden Ilona-liitteestä nyt juuri tänä viikonloppuna. Aion tehdä niitä hurjasti lisää, yber käteviä ja hinnaksi muodostuu vain noin parisen euroa tsibale.

Meille tulee huomenna mitä suloisin uusi perheenjäsen, palaan pian ja kuvien kera, kunhan kameran kanssa perässä pysyn!

(*materiaali saatu blogiyhteistyössä)

This weekend's DIY in Ilona-magazine are these sturdy metal baskets, and how are they sturdy, can be found in the instructions in the paper.

Tomorrow we are bringing home the most adorable new family member and I'll be back soon with pictures if I can just keep up with the camera, 'cause this little one has some speed!

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Diy x 3


Tein kalenterin. 
Tuli ideainen ja tein sen ihan samantien. Ja se on kerrankin sellainen kuin kalenterin pitää olla. 

Kierrekantinen kirja, kivat sivut, paperi niin paksua että voi kirjoittaa tussilla ja se ei tule läpi.
Lasten hyvin halpa leimasinsetti, ostettu jo muutama vuosi sitten sekametelikaupasta Jämsästä, jolla leimasin päivämäärät ihanasti vähän vinksallaan, tai niin pyrin ne saamaan.
Pisteet leimasin erikseen leimasimella jonka tuunasin jakomerkistä.
Päivämäärissä näkyy aina kuukausi mukana, ei viivoja koko kalenterissa ja joka viikon välissä on tyhjä aukeama ideoinnille.

Tilaa kirjoittaa ja tekee mieli kirjoittaa. Jospa nyt pysyn kartalla, enkä unohtele niin paljon.
Tuli aika kiva vaikka itse sanonkin! Eikä se mitään että on päivämääristä perillä vasta maaliskuusta, vielähän tätä vuotta on paljon jäljellä.

Niin, kirjapohja löytyi Askartelukaupasta, Hämeenlinnasta ihan sattumalta.



Tein minä tuossa hetki sitten toisenkin kalenterin, ikikalenterin joka toimii vuodesta toiseen vaikka mikä olisi. Sen ohjeet löytyvät täältä Verstaan tuunaus-palstalta klik vaan, niin pääset lukemaan.


Ja kolmas DIY tälle viikonlopulle ovat kesäiset shopperi kassit. Jos ei nyt tunnu että olis vähän inspiroitunut jostakin niin jo on kumma. Tein suuria kasseja ostoksille ja kaikelle mahdolliselle. Mustat nahkahihnat löytyivät kirpputorilta, ne olivat ennen ruma haulikon panosvyö, 1,5 e ja nyt se on komea kassi.

Näiden kassien juju on nuo kuviot, kuinka tehdä raitaa sarjatuotantona, tai vaikka harlekiinikuviota. Ohjeet kasseihin löytyy nyt tämän viikonlopun Ilona-lehdestä, sieltä Iltalehden välistä.

Iloista viikonloppua muruset!

3 x DIY for the weekend, to get the inspiration going!
I made a calendar, stamped it myself so that the dates show completely. It probably looks odd to many readers outside Finland but here we mark dates in the order, day, month. I love to right with markers, and this calendar finally has paper that is thick enough. There is also two pages to sketch on in between every week and no lines anywhere. At last, I have a calendar that I want to write on, yey!

I also made another calendar, a forever calendar that will work any year, any time. The instructions for this are on my column at Juju-bookclub, here click to check it out.

And final and third DIY for today is these totes for shopping and summer beach and anything and everything nice. The idea is how to make stripes in mass production, you might never guess. The instructions for these bags are in this weekend's Ilona-magazine here in Finland.

Happy weekend everybody!

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Puupallonaulakko DIY


Toivottavasti siellä kaikkialla olette mahdollisimman terveinä, täällä iski hurjan hirveä flunssapöpö ja äänikin on täysin poissa jo neljättä päivää, jiihaa. Nyt ollaan jo voiton puolella, onneksi voi sentään kirjoittaa! 

Otetaan väripiristystä ja inspiraatiota lasten huoneen merkeissä. Tämähän on meidän vartiotuvan juuri remontoitu huone jossa asustaa ihana perhe, lupasin täällä jo että tulee lisää inspistä tästä huoneesta ja tässäpä on ensimmäisiä: 

Huoneeseen väsättiin nimittäin todella upea puupallonaulakko, voisi tehdä moisen rakentelun kyllä moneen tilaan, on kuin helminauha huoneelle. Ihanat vaaleat puupallot* löytyivät Donnosta, ja rakenteluohjeet ja vinkit kuinka tästä saa kestävän ja turvallisen vaikka siihen yllättäen saisi ajatuksen hypätä muksu tai parikin, löytyvät nyt juuri tämän viikonlopun Iltalehden Ilona-liitteestä.

(*tuote saatu blogiyhteistyössä)


Tämä on minusta sitä hauskinta suunnittelua, kun pääsee miettimään kokonaisuuksia tai kokonaisuuden osasia ja miten niistä muodostuukaan yhdessä hauskaa sisustusta, ei vain toisistaan irrallisia tekeleitä. Ja sitä mentaliteettiä että itse voi tehdä ihan mitä vain haaveilee haluavansa kotiinsa. 
Kaiken voi tehdä itse jos vain haluaa, kun vain lähtee kokeilemaan.

Tässäkin kuvassa on jo 3 Tuunari-palstan DIY-tekelettä, on puupallonaulakkoa, on kierrätysneule-pehmoa ja paperikattokruunukin. Jos näiden jutut ja ohjeet ovat jääneet saamatta omaksi niin vanhoja Ilona-lehden numeroita pystyy hankkimaan iTunesista iPhonelle tai iPadille.

Nauttikaahan kauniista kevätauringosta, innostavaa viikonloppua kaikille!

Niin, vielä uusintana että enemmänhän tämän vartiotuvan perheen elosta pääsee tosiaan lukemaan täältä Juli's blogista.

This weekend's DIY inspiration is for the kids room, a wood ball hanger or a wood ball string, what ever the name, making it is fun and simple. The instructions for making it safe and sturdy, even if couple of kids might jump on it, can be found in this weekend's Ilona-magazine here in Finland.

Have an inspiring weekend everybody, hope you have a beautiful sunshine day as we have over here!