keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Varoittimen uusi kuosi


 Kiitos vielä kaikille tuhannesti onnen toivotuksista blogi-palkinnosta, olette te kyllä niin uskomaton energia-buustaaja-joukko että ei toista moista, kiitos ja kumarrus. Olen päättänyt nyt keskittää paljon uutta energiaa blogin suuntaan tulemaan vauhdilla, odottakaapa vain joulukuuta, hihii, mutta siitä lisää vähän likempänä. Toivottavasti näin kiitos tulee takaisinkin päin!

Mutta siispä, tuunaukseen, joka oli poikkeuksellisesti tällä kertaa optinen palovaroitin. Saimme komeat Kupu-palovaroittimet Asuntomessuilta mukaamme miehekkeen kanssa ja ilo oli hiukan sekainen. Hieno muotoilu, mutta se väri. Voihan vieteri, mihin me voisimme sijoittaa ruskeat palovaroittimet? Ei, tälle täytyy voida tehdä jotain. 


 Kokeilijoita kun olemme, otimme Kuvun osiin. Se oli helppoa, muutama klipsu auki ruuvimeisselien avulla ja 3 pikkuista vieteriä talteen. Tällaisista osistahan se Kupu koostui, kuten oletettiinkin ja kangas-päällyste oli hyvin paksun mikrokuitu-sukkahousun oloista kangasta.

En nyt lähde suosittelemaan huom! kenellekään että tuunaatte palovaroittimia, tämä ei tosiaankaan sovellu kaikkiin lajikkeisiin. Erityisesti ei käy savuhälyttimiin.Tehkää aivan täysin omalla vastuulla.

Mutta tämän kanssa päätin lähteä testaamaan, totesin että Kuvun kanssa kankaan vaihto vastaavan kaltaiseen tuskin haittaa toimintaa. Jos olisi kaapista löytynyt uhrattavat sukkahousut tai sukat joissa olisi ollut sopiva väri niin olisin vain tehnyt uuden kankaan edellisen malliin mutta pitsistä paistoi harmaa aika tuhdisti läpi.


 No, pikainen ohut spray-maalikerros pintakupuun kun sisuskalut odottivat syrjässä ja annoin kuivua yli viikon. Seuraavaksi uusi myssy jousto-pitsikankaasta, jota löytyi kaapista suikale, jonka harsin nopeasti suppuun kuminauhalangalla (jolla alkuperäinenkin oli ommeltu).

 Sitten puettiin ja kasattiin.


 Ja ei kun paikoilleen, testauksen mukaan toimii aivan kuin pitääkin mutta näyttää huomattavasti paremmalta. Kuin ruskea.


 Kuvut pääsivät vuokralaisen käyttöön vartiotuvan yksiöön, juurikin siihen asuntoon jota rempattiin Sormustin ja sorkkarauta-kirjassa, joten aseman kattoon nämä eivät tulleet, harmi kyllä. Pidän kyllä lopputuloksesta, aikas parannus, ja kangastahan voi sitten vaihtaa, kätevä vemputin ei voi muuta sanoa.

Sorry, only in finnish this time, have a lovely Wednesday!

lauantai 27. lokakuuta 2012

Gloria Blog Awards


 Aamu alkoi tänään auringonpaisteella ja ei moisessa loisteessa maltettu kovin nukkuakaan, oli itseasiassa vähän malttamaton mieli nukahtaakin. 
Eilen illalla juhlittiin Gloria Blog Awards 2012 kekkereitä ja vau miten ihanat juhlat olivatkin. Me lähdimme miehekkeen kanssa onnellisena irrottelemaan ja kun pääsi kerrankin niin juhlimaan, juhlien yllätys meinasi viedä jalat alta.



Aivan käsittämättömän villi yllätys oli voitto Parhaan sisustus-blogin kategoriassa, eihän tätä meinaa vieläkään uskoa todeksi, jo kukkakimppukin oli upea mutta palkinto on jotakin häkellyttävää. Niin kova tasoinen kilpa ja upeita blogeja ehdolla. Olen niin onnellinen ja kiitollinen, ei tätä muuten voi kuvata. Nyt tekee mieli blogata niin että ranteita pakottaa, katsotaan mistä kaikesta sitä aloitetaankaan!

Last night we were invited to celebrate Gloria Blog Awards that awarded best interior decoration blogs and food blogs. It was an unbelievable surprise when they announced that our blog was the winner in the best interior decoration blog category! We are overwhelmed, and feeling so grateful. Wau, all I can say.  

tiistai 23. lokakuuta 2012

Kennopaperista

Paperiaskarteluja parempaa pika-tee-se-itse meininkiä täytyy hakea, minulla sydän tykyttää silloin erityisen paljon kun siitä paperista syntyy jotain käyttöesinettä. Vai mites teillä? 

Nämä kennopaperi-valaisimet ovat nyt jouluisessa Ihana-lehdessä ohjeineen, helpompaa täytyy kyllä oikein hakea.  Ja on siellä nuo pikkuiset koristuksetkin, iisii sanoo tämä, just niin kuin pitääkin olla.

Ihanaista tiistaita!

Paper-lights, easy DIY-type ones are in Ihana-magazine for Christmas this time and they are really easy peasy, loved making them!

lauantai 20. lokakuuta 2012

Sänky


Nyt kyllä rikotaan ennätyksiä, varmaankin kun postaillaan jopa toista kertaa päivässä, no jo on. Mutta en malttanut jättää tätä toiseen päivään, ei kyllä millään. 

Sormustin ja sorkkarauta-kirjassa tehtiin kaikenmoista, muun muassa meille uusi sänky. Unelmien putkisänky. Meni pitkään että sen sai käyttöön eikä vain valokuvien kohteeksi, joten tässä se nyt on, meidän vielä remontoimattomassa makuuhuoneessa. 
Huone tuntuu nyt melkein uudelta!



Sängyn teko-ohjeet löytyvät kirjasta, tämä on muuten oikeasti helppo tekele kun omaksi hommaksi ei jää kuin kasaaminen.




Tyynyt takana ovat vanhoja miesten kauluspaitoja kierrätettynä tyynyiksi, näistäkin parempia näkymiä löytyy kirjasta, mukavia kierrätyksiä ja paidat ovat UFF:n poistomyynnistä superhalvalla ostettuja. 

Nyt mukavaa lauantai-iltaa, tämä lähtee vähän saunomaan!

P.s. Vielä ehtii äänestämään Gloria Blog Awards:ssa, 22.10. asti on aikaa ja täällä voi käydä antamassa ääniä eteenpäin, ja samalla voi itse voittaa palkintoja samalla, klik vaan!

In our book, Sormustin ja sorkkarauta, we also made our dream bed, pipe bed. Finally we got in our own use, in the bedroom that is still waiting for renovation, but this bed made the whole room look all new. Have a lovely saturday-evening!

Arvotaan


No niin, on kyllä todellakin arpomisen aika, eikä minkään random-numerovalitsimen tekemä arvonta vaan tämän ihanan bingokoneen. Onneksi on tuo matemaattisesti lahjakas toinen puolisko, joka osasi tehdä täydellisen laskentametodin jolla lähes 500 osallistujasta saatiin arvottua voittaja, 
kiitos paljon hurjasta osallistuja-määrästä, vau!


 Mutta siis, ilman enempiä höpötyksiä, pistetään arvonta käyntiin... tatadadaa

(virallinen valvoja kulmassa, tossa noin)


Voittaja on blogi-osallistumisella 
nimimerkki Anppa 

Onneksi olkoon! Ja otathan yhteyttä tuonne sähköpostin puolelle niin lähtee kirja matkaan.

P.s. Tänä viikonloppuna luvassa vielä paljon sukkia pyörittävää, nähdään pian...

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Ulkovarastossa

 Järjestin vähän ulkovarastojen kaaosta, monikko siksi että kaaos oli levinnyt niin liiteriin kuin autotalliinkin ja vaikka minne mutta huhkimisen tuloksena sain kauniimmankin varaston aikaan. 
Sen paikan, jonne saa kaikki puutarhavempeleet yhteen paikkaan eikä niitä oksasaksia, toivottavasti, tarvitse enää etsiä tuhannesta paikasta ennen kuin useimmiten luovuttaa.


 Patinainen pihavarasto syntyi vanhaan polkupyörävarastoon, lisää kuvia ja rustiikkista inspiraatiota Patinaa-palstan puolella, tästä klik niin pääset katsomaan!
Mukaan pääsi myös metallikierrätyspisteestä ilmaiseksi saatu vanha peltikaappi, joka ehdittiin pelastaa ennen kuin se lähti sulatettavaksi, kaikkea sitä voi koiran kanssa kävellessä huomatakin.

Psst, ja löytyy Patinaa-palstalta myös raportti Loviisan Wanhoista Taloista joka teknisten ongelmien vuoksi pääsi nettiin vähän myöhässä mutta jospa sieltä saisi jo intoa ensi vuoden elokuun reissuiluun.

Ja vielä tänään ehtii osallistua arvontaan, huomenna sitten pyöräytetään bingo-koneet käyntiin ja kirja löytää uuden kodin!

I rearranged some of our out-storage-rooms, chaos had spread out in all of them but in result I got this great place were to finally store all our garden tools and, hopefully, they won't wander anymore as they tend to do. More pictures at the Patinaa-column, click here to check it out!

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Arvonta! Ja Sormustin ja sorkkarauta-kirja

 Nurinaa, mutinaa... 
Tämä nainen ei enää malta odottaa minuuttiakaan että uusi kirja saapuu ihan oikeasti hyppysiin postista, joten nyt pistetään arvonta käyntiin etuajassa, ei malta enää,  
tahtoo näyttää enemmän kaikkea siitä mitä on tullut salailtua ja hyssyteltyä ihan liian kauan. 
Niin että tässä sitä tulee!

 Nyt siis lähtee arvontaan  
Sormustin ja sorkkarauta-kirja
kirjassa tosiaan remontoidaan ekologisesti toisen talomme, vartiotuvan toinen puoli, eli rakennetaan niin että ranteita pakottaa ja sitten sisustetaan mieli iloiseksi.

Lähes kaikkiin projekteihin on kirjassa ohjeet: Kaikkea keittiön rakentamisesta lähtien, remonttivinkeistä, huonekaluihin ja löytyy sieltä valaisimiakin sekä vaate-kierrätystä sisustukseen ja mitä kaikkea muuta, helppoa ja helpompaa. Tai sitten vain sitä ihanaa inspiraatiota ja hengen ravintoa kuvien muodossa, ah.


 Joten tässä vielä tunnelmapaloja vartiotuvasta...





Arvonta-aikaa on viikon verran, pistetään teho-arvonta kehiin ja katsotaan sitten vielä onnistuisiko toinen, eli jätä kommenttia tähän postaukseen 17.10. klo 22 mennessä ja olet mukana, voi osallistua myös sähköpostilla ja osoite löytyy tuosta sivupalkista. 

Kamalasti onnea kaikille, toivottavasti inspiroi mukavasti harmaata keskiviikkoa!

These are pictures from our new book, Sormustin and sorkkarauta, I've lost my patience completely waiting for the book to arrive to me by post from the printers so had to show you more already. This is all of the reasons we've been so quiet down here for a long time. The new book is about an ecological renovation of our second house, or half of it and the decor in it. Almost all the projects have instructions in the book, everything from building a kitchen to making pretty and easy lighting fictures. Hope you enjoy!