perjantai 30. syyskuuta 2011

Syksyn inspiraatiot

Voihan aika, kun sitä ei meinaa riittää mihinkään, töistä kotiin ja lenkille ja sitten, no siihen se päivä melkein jo loppuukin. Mutta nyt viikonlopulla teen parhaani että ehdin pistää arvonnan vauhtiin, ja se onkin aika mukava. 

Jotain on ehditty kuitenkin puuhaamaan, nimittäin kun koiran kanssa luuhaa ulkona joka päivä ja tulee katseltua ympärille aivan eri tapaan kuin ennen. Ja syksyhän on siis täynnä sisustukseen napattavia inspiraatioita ja jännittävämpiä kuin kesällä, taisin tajuta sen vasta nyt. En tiennyt että pitäisin niin paljon syvän keltaisista kuin nyt pidän..

 Ja mustasta, paahtuneista tummanharmaista..

Sekä tästä upeasta ruusupensaanoksasta minä menin ihan pähkinöiksi, otin kaiken irti tästä pienestä alavireestä ja syksyn melankoliasta ja käänsin sen voitoksi! Hah, kuka tiesi että niinkin voi sisustaa..

Se mikä ihme peura-perhe tämäkin on ja mitä se tuolla lautasella tekee ja paljon muuta syksyn pientä inspiraatiota löytää juuri nyt taas Patinaa-palstalta, täältä.
Harvinaisen lämmintä perjantaita, minä palaan, toivottavasti jo huomenna!

Fall inspirations, on Patinaa-column, click here!

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Kuin kaksi marjaa



Keittiön vanha jykevän sievä patakaappi löysi ystävän.


Ja uusi ystävä pääsi aivan viereen. Niin lähelle kuin ikinä voi.


Ovat kuin kaksi marjaa.

Kaunista keskiviikkoon, sitä aina keskiviikkona tarvitaan!

The old kitchen cupboard found a friend. They are two alike.

perjantai 16. syyskuuta 2011

Lehdessä, sängyssä ja Habitaressa

 Tämän päivän jutut kyllä poukkoilevat kuin aropupu mutta perjantain kunniaksi antaa mennä vaan. 

Mahtavaa kun piditte lintuseinästä! Se on kyllä nyt oma lemppari, ensi viikolla luvassa lisää tekemistä ja taatusti arvonta, niin huikeita lukuja mennyt rikki kävijälaskurissa että pyörryttää.

Halusin näyttää vain meidän Pennin, nyt 6 kk ja rapiat ja aikamoinen honkkeli siitä on kasvanut, turkkikin venyy vielä pituutta eli vieläkin on yllätys minkänäköinen tästä tuleekaan sitten isona.

Viikonloppuna parasta, saa nukkua myöhään. 
Tämä on koirasta ihan luksusta, ötäkkähän ei pääse meillä sänkyyn eikä sohvaan ja jos se nostetaan sinne, katsoo se kulmien alta koko ajan että milloinkohan tämä luksus loppuu ja vetää peittoa päälleen. Mä oon ihan kiltisti, anna mun jäädä tänne, jooko?

Perjantain kunniaksi kolahti postilaatikkoon 101-ideaa lehti jossa löytyy meidän koko kolmen poppookin ja häsäävä Pennikin, kiitos vielä Anne ja Kaisu kyläilystä!

 Lauantaina minäkin nappaan laukkuni, ja mahdollisesti tämän kirpputorilta löytyneen vanhan vanhan kukkaronkin ja suuntaan Habitareen. Minutkin löytää sieltä jos olette seikkailemassa samoissa halleissa nimittäin olen Koti ja Keittiö-lehden osastolla haastateltavana siinä klo 12 aikaan, toivottavasti nähdään siellä.

Nyt rentoa perjantaita ja viikonloppua kaikille!

Our dog Penni is now 6 months and it has been growing all summer with megalomaniac speed. It's still a surprise what this guy is gonna look like, fur is growing in lenght and we'll see how this mixed breed will look like all big and grown up.
Interior design fair is this weekend at Helsinki, called Habitare, and I'm heading there tomorrow. 
Have a great weekend and do remember to relax too!

torstai 15. syyskuuta 2011

Onni on..

.. Lintukirjoja vanhan kansakoulun tyhjennyksestä. Ne tarvitsivat vain vähän rohkeutta..

Paperiklipsuja jotka maalasin pikapikaa mattamustalla auto-spraymaalilla..


Kevyesti liimautuvaa teippiä mallauksen avuksi..



Ja monen monta pikkunaulaa. Olohuoneessa oleilee nyt lintuja,

Kaikki mieluiset pääskysistä västäräkkeihin ja lehtopöllöistä kottaraisiin.

Ne ovat ihania. Ja niitä voi vaihdellakin, nyt ei muuttolinnut lähde meiltä kokonaan pois. 

Osa sivuista oli tosiaan repeytyneet kovassa koulukäytössä, joissakin mustia sormenjälkiä ja piirusteluja mutta kauniita ehjykäisiä sivuja oli myös runsaasti. Esillehän ne täytyi saada. Ja niin rakastan noita hiukan kellertyneitä reunoja ja kunnon paperia.

P.s. Nyt on muuten Tyyli & Koti-kirjakerholla sellainen kilpailu että jopas, nimittäin siinä voi voittaa sinä ja monta kaveriasi Tuunauspäivän täällä minun ja miehekkeen vieraana Parolan asemalla, paljon mukavaa luvassa, suorastaan jo jännättää!

Edit: Ja nyt vie linkkikin tuossa yllä oikeasti kilpailuun osallistumaan ja pelittää.

Happiness is.. old bird-books from the 60s that I got when one old school was closed and emptied. It took a bit (a lot) of courage to take the pages, some paperclips and tape to help to set them straight. Now the birds are hanging out in our livingroom and we can look at swallows even at winter. Love, love, love these!

keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Saunassa

Muistatte varmaan tuon meidän saunaremontin viime vuodelta? 60-luvulla rakennettu ulkosauna pistettiin käyttökelpoiseksi ja enemmänkin keväällä, mutta tuo sisustus siellä jäi vähän vielä kesken kun kirjakiireet veivät. No, nyt siellä näyttää vielä vähän paremmalta.
 
Peltiamme, huuto.netistä jo kauemman aikaa sitten löytynyt, täytyi saada jo vihdoin käyttöön. Kyllä sitä aikuisenakin haluaa läträtä vedellä kunnolla ja siinä samalla muutkin saunavieraat.

Puunkantoteline / K-rauta

Kaiken maailman piristyksiä ja käytännön juttuja, näitä tuli vihdoin mietittyä ja laitettua sauna toimivaksi.


Mieheke toivoi sytykkeiden säilytystä paremmaksi ja toisen luksus-jutun laitoin hänelle ihan pyytämättä, mitä kaikkea keksittiin ja miltä saunassa nyt näyttää löytyy erittäin runsaalla kuvamäärällä Patinaa-palstalta tällä kertaa, täältä kliks!