sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Värimuutoksia

Aivan pikaiseen ehdin tulla näyttämään pitsipeiton uudistusta, tämä ihanuus nimittäin löytyi edullisesti kirpputorilta mutta vanha kulahtanut kellertävä väri ei ihan säväyttänyt kuitenkaan. Aika pitkään pohdin mitä tehdä, ratkaisu löytyi ruokaostosten lomasta marketista..

Harmaahan se voisi uudistaa upeasti! Peitto painaa 3 kiloa ja aivan riskillä päätin että yksi väripaketti riittää sopivaan lopputulokseen..

Ja riittihän se, lopputulos on mukava lämmin vaaleanharmaa! Paljon parempi täytyy sanoa.

Pieni hiihtoloma tauko on paikallaan, upeata päästä rentoutumaan hiukkasen, kiitos paljon kaikista kommenteista sekä sähköposteista, palaan sähköpostin ääreen muutaman päivän päästä, kiitos kun maltatte odottaa hetkisen, ja vielä oikein rentouttavaa sunnuntaita!

torstai 18. helmikuuta 2010

Yksityiskohtia osa 2

  

Yksi vanha rautasänky on meillä tällä hetkellä olohuoneessa yhtenä löhöpaikkana ja siitä välillä kisataan kumpi siihen pääsee vetämään itsensä oikoseksi. Patjana futon ja päällisenä vanhaa talonpoikaista patjaraitaa, siinä vanha täkki ylle vähän lämmikkeeksi ja on niin mukava olla. Nurkassa odottaa vieläkin keskeneräinen valaisinprojekti, tuossa on kyllä kevään yksi ehdottomasti loppuun tehtävä juttu! Kuten huomaa, olemme pehmoina vanhoihin opetustauluihin joita meiltä löytyy melkein joka seinältä. Ja matkalaukkuihin, näissä säilytän tällä hetkellä neulonta-lankoja ja villoja. Ja vanhat kirjaimet, ovat valaistuja tai ei, näitä pitäisi ripotella enemmänkin esille. Pssst, kirjaimia muuten löytyy meiltä myös useampia, ota toki yhteyttä jos etsit jotakin erityistä.

One old ironbed is in our livingroom as a lounging spot at the moment, we sometimes race who gets to veg out on it, it's so comfy. We collect many sorts, these old school teaching boards are our favorites, old suitcases house my yarns at the moment, and old letters, they are really fab, gives a bit of an edge anywhere.

keskiviikko 17. helmikuuta 2010

Yksityiskohtia osa 1


Teki kovin mieli vain kuvailla yksityiskohtia, sieltä täältä kotoa, mukavia paloja mitä sattuikaan silmään. Tuli ihan keväisempi fiiliskin kaikkea katsellessa, hyvä keino pitää talvi loitolla sisältä.

Kaikkein hymyilyttävin löytö näistä on kyllä ehdottomasti tuo rahankeruulipas jossa lukee kovin jämäkästi "Pakanalähetykselle", se löytyi mökiltä monta vuotta jo sitten papan eräästä pahvilaatikosta pyöränketjujen ja muun sen-sun-sellaisen seasta. Isä osasi kertoa että tällaisia jaettiin koteihin, rahalippaita hyvään tarkoitukseen täytettäväksi, tämä yksilö oli kylläkin päätynyt täysin unohduksiin (ja olivat nuorena veljet tainneet sen joskus tiirikoida aukikin). Kunnon muotoilun helmi minusta, ja aina hymyilyttää tuo teksti kun sinne kolikoita pistää säästöön.

Just wanted to photograph some details, around the house, here and there. A great way to get ones mind off the never-ending winter. The most fab find in these pictures has to be that old money collecting box, the text means "to Pagan missionary" and I found it many years ago from one of my grandpa's boxes full of miss-match nick-nacks. Love it, really a Finnish design-gem, and the text always makes me smile when I drop a coin inside.

sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Lunta...

... ja paljon! Tuntuu että tänä talvena sitä on tullut saavista kaatamalla. Jos ihmettelitte mikä se tuolla katolla kurkkaakaan, niin katsokaa tarkkaan..


Niin lumimieshän se, meistä se urhea joka ei pelkää korkeita paikkoja ja vahvana työntelee katon harjalta lumia alas. Ja tätä se mieheke puuhaa katolla tälläkin hetkellä joten tulin vain pikaisesti käväisemään täällä, täytyy mennä olemaan hyödyllinen.

Minut haastoivat Niina, Stella ja r-o-s-e näyttämään 4. kansion 4. kuva koneelta ja sattumalta tämä se oli:

2008 ensilumi, samaisella aiheella blogin aloitinkin ensimmäisen kerran. Sinä talvena sitä lunta odotettiin innolla, kun aamulla huomasin lumen tulleen, sytytin kaikki valot mihin vain sain asemalle ja juoksin ulos kuvaamaan ennen töihin lähtöä. Eli erittäin lumisia tunnelmia tällä kertaa.

Hauskaa Ystävänpäivää kaikille!

maanantai 8. helmikuuta 2010

Helmiä, helmiä

Hui ihan miten kiire onkaan ollut viimeiset kaksi viikkoa, ei ole ehtinyt lepäämään laakereilla sillä olen intensiivisesti ähertänyt erästä tilaustyötä valmiiksi, aivan kamalan pitkällä toimitusajalla..

Helmiä ja helmiä toisensa perään on tullut napottua, sormet aivan helmiäisestä hohtaen..

Nimittäin muistatte varmaan tämän Capiz-jättivalaisimen makuuhuoneessa? Nyt sillä on suloinen pikkusisko..

Ja erittäin suloinen pikkusisko siitä syntyikin! Tämä pienempi ihastus lähtee pian uuteen kotiinsa, mittakaavaa antaakseni täytyy mainita että isosisko-valaisin on siis lähes 1 metrin halkaisijaltaan, pikkusisko 60 cm ja noin 400 helmen kaunistus. Teen näitä siis tilauksesta aivan omilla mitoilla, jos innostuit ja kiinnostuit ota toki yhteyttä tuonne sähköpostiin info(a)parolanasema.fi. Pidempään tilausaikaan täytyy vain varautua, nämä kaunistukset ottavat oman aikansa kaiken muun työn ohella.

Been really really busy especially for the past two weeks, hadn't had any time to even stop to think, because I've been finishing, finally, a specially ordered Capiz-lamp that is the little sister of the Big one in our bedroom, love making these even though they take their own time. This beauty is "only" 60 cm wide compared to the bigger one that is nearly a meter wide. This one will soon leave to it's new home, I'm going to enjoy just staring at this for a little while, they are Truly so lovely.